Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

KJD Festival - één groot feest!

Eucharistieviering is hoogtepunt

gepubliceerd: donderdag, 11 juni 2015

Afgelopen weekend was het lan­de­lijke KJD Festival in Nieuwkuijk in de tuin van de Abdij Mariënkroon van de ge­meen­schap Focolare. Door het stralende weer deden jon­ge­ren die er bij waren er ver­stan­dig aan om een flinke tube zonnebrandcreme mee te nemen.

KJD Festival 2015

Anders dan vorig jaar begon het KJD Festival met enkele optre­dens van inter­na­tio­nale artiesten in plaats van de eucha­ris­tie­vie­ring. De eucha­ris­tie­vie­ring met hoofd­cele­brant mgr. v.d. Hende (bisdom Rotter­dam) was dit jaar mid­den op de dag voor de lunch. Mgr. v.d. Hende preekte over de reden van de sa­men­komst:

“We zijn niet alleen maar bezig met hoe we de boel hier opge­bouwd hebben en straks ook weer afbreken, maar vooral met dat we hier bijeen zijn op uit­no­di­ging van de Heer. Alles wat we hier te koop aan bie­den en waar we aan­dacht voor vragen is ten diepste een uit­no­di­ging om je leven in te richten met Christus.”

HOOP Award

Na de eucha­ris­tie­vie­ring vond de uit­rei­king van de HOOP Award plaats. Net als vorig jaar bedeelde de jury deze lan­de­lijke prijs toe aan een jon­ge­ren­groep uit ons bisdom. Jon­ge­ren­groep Young Seven uit de regio Schagen, nam de award mee naar het festival waar mgr. Mutsaerts (bis­schop referent lan­de­lijk jon­ge­ren­werk) de prijs uitreikte aan de ge­meen­schap Sant’ Egidio in Am­ster­dam.

Felici­ta­tie­brief

In een felici­ta­tie­brief aan de ge­meen­schap Sant’ Egidio die onder lei­ding staat van Colm Dekker geeft mgr. Punt blijk van zijn vreugde: “De toeken­ning en lan­de­lijke waar­de­ring voor uw inzet voor de armen in Am­ster­dam verheugt ons. Een mooi geschenk op de dag dat uw ge­meen­schap haar 15-jarig bestaan in Am­ster­dam mocht vieren.”

Groene cara­van

De jon­ge­ren van het jon­ge­ren­plat­form uit ons bisdom waren met hun groene cara­van ook niet te missen. Zij zijn al volop bezig met de pro­mo­tie en voor­be­rei­dingen voor de Wereld Jon­ge­ren­da­gen volgend jaar in Polen en had­den hun cara­van daarvoor op creatieve wijze aan­ge­past. Bij de cara­van hing voort­du­rend een ontspannen en gezellige sfeer waar bovendien ook nog prijzen waren te winnen. Via het spel ‘Spinlad­der’ werd via een scorebord de top 10 van de dag bijge­hou­den. De nummers één, twee en drie wonnen daar­mee het boek: ‘Katho­li­cisme voor dummies’ en de nummer één nog een grote zak met spekjes.

Eén groot feest

De dag werd af­ge­slo­ten met een band van formaat. De Ameri­kaanse band Royal Tailor behoort in de USA tot de absolute top en sloot het KJD Festival 2015 af met één groot feest!

 

(de eerste 8 foto’s zijn gemaakt door Peter van Mulken;
de volgende foto’s zijn van het jon­ge­ren­pas­to­raat van Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam)
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 6 juli 2022Tienerkamp BreakOut - Zorg voor elkaar
woensdag, 29 juni 2022Tienerdag
woensdag, 15 juni 2022Tour met het Wereldjongerendagenkruis
maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022“See you in August 2023” Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
zondag, 7 november 2021Pausboodschap Wereldjongerendag
woensdag, 27 oktober 2021Wereldjongerendag Haarlem
donderdag, 7 oktober 2021Datum WJD 2023 bekend
dinsdag, 14 september 2021Alpha Youth en Alpha Students
zondag, 6 juni 2021Nieuwe bezetting jongerenpastoraat
donderdag, 20 mei 2021Tienerkamp BreakOut - Testify
woensdag, 5 mei 2021Kathedraal TV - Q&A met Mirjam Spruit Video
zaterdag, 10 april 2021Diocesane Alpha Youth
donderdag, 8 april 2021Q&A - Paul Graas - Middelmatigheid is zonde Video
dinsdag, 6 april 2021Speeddaten kloosterordes en godgewijde levenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose