Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Nieuwe pauselijk nuntius voor Nederland

Aartsbisschop Aldo Cavalli volgt mgr. André Dupuy op

gepubliceerd: maandag, 23 maart 2015

Op zaterdag 21 maart heeft paus Franciscus aarts­bisschop Aldo Cavalli tot apos­to­lisch nuntius in Nederland benoemd. Mgr. Cavalli was nuntius in Malta en Libië, waar hij sinds de eerste helft van 2013 als pauselijk vertegen­woor­diger werk­zaam is geweest. Aarts­bisschop Cavalli volgt in Nederland mgr. André Dupuy op, die de 75-jarige leeftijd heeft bereikt.

Aartsbisschop Aldo CavalliMgr. Cavalli is geboren op 18 oktober 1946 in Maggianico di Lecco in Noord Italië en in 1971 door de bisschop van Bergamo tot priester gewijd. Na een viertal jaren aan het klein-seminarie literatuur te hebben gedoceerd en politieke en sociale weten­schappen te hebben gestudeerd, werd hij in 1975 naar de Pauselijke Academie gezonden, de opleiding voor de kerkelijke diplomatie.

In Rome studeerde hij canoniek recht en theologie en hij promoveerde in politieke weten­schappen. Hij was daarna werkzaam in de diploma­tieke dienst van de Heilige Stoel in Burundi, in het Staats­secretariaat, in Angola en São Tomé en Principe, in Chili, Columbia en de laatste twee jaren in Libië en Malta. In 1996 werd hij titulair aarts­bis­schop van Vibo Valentia en door de kardinaal staats­secretaris Angelo Sodano tot bisschop gewijd.

De pauselijk nuntius vertegen­woordigt de Heilige Stoel bij het Koninkrijk der Nederlanden en is de verbindende schakel tussen de paus en Romeinse Curie en de katholieke kerk in Nederland. Een van de taken van de nuntius is het voor­bereiden van bisschops­benoemingen.

De Nederlandse bis­schop­pen heten de nieuwe nuntius van harte welkom en wensen hem Gods rijke zegen voor zijn nieuwe zending en mooie jaren in Nederland!

(bron: rkkerk.nl)

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose