Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Paus Franciscus creŽert nieuwe kardinalen

Mgr. Hendriks, mgr. Wiertz en kardinaal Eijk aanwezig op consistorie

gepubliceerd: maandag, 16 februari 2015

Op zater­dag 14 februari heeft paus Fran­cis­cus in de Sint Pieter in Rome twin­tig nieuwe kar­di­na­len gecreëerd. Van­wege zijn bekend­heid met een van de nieuwe kar­di­na­len was mgr. Hendriks bij deze plech­tig­heid aanwe­zig, samen met de bis­schop van Roermond, mgr. Frans Wiertz, en na­tuur­lijk kar­di­naal Willem Eijk.

Consistorie 14 februari 2015De paus wees de kar­di­na­len erop dat het kar­di­na­laat zeker een waar­dig­heid is maar niet een soort ker­ke­lijke onder­scheidng of eerbe­wijs. De naam ‘kar­di­naal’ maakt dat al dui­de­lijk, aldus de paus. Die naam ver­wijst naar de scharnier van een deur en dus naar een essen­tieel onder­deel van steun en bewe­ging van het leven van de kerk.

Ook paus Bene­dic­tus XVI was bij de plech­tig­heid aanwe­zig­heid en hij werd na afloop bijna bestormd door kar­di­na­len, bis­schop­pen, diplomaten en andere gelo­vi­gen die toegang had­den tot het gedeelte waarin de emeritus paus zat. De emeritus paus onder­ging alle blijken van belang­stelling vrien­de­lijk en bijna verlegen glim­lachend.

(bron: Arsacal.nl)

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose