Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Bavoconcert Kathedrale Koor St. Bavo

Zondag 14 december - 15.00 uur

gepubliceerd: dinsdag, 2 december 2014

Ook met de ka­the­drale Basiliek volop in de stei­gers trak­te­ren de koren de concert­gan­gers op 14 de­cem­ber om 15:00 uur op een tra­di­tio­neel kerst­con­cert, met een dui­de­lijk Engelse knipoog.

William Mathias

Bavoconcert Kathedrale Koor St. Bavo - 14 december 2014De 14e de­cem­ber staat muziek van William Mathias (1934-1992) centraal. Zijn muziek valt op door het veel­vul­dig gebruik van wisselende maat­soor­ten en swingend ritme. Naast enkele graag gehoorde carols, waarin het publiek kan participeren, zullen de deelkoren van het Muziek­in­sti­tuut zich ook afzon­der­lijk laten horen. Zo zingt het mannen­koor een 14e eeuwse zet­ting van de oude carol “Angelus ad Virginem”, laten de leden van de solo­klas en de leden van de Bavo Cantorij een verrassende versie van “Es ist ein Ros entsprungen” horen, trak­te­ren de jonge dames van de Capella Puellarum de concert­be­zoekers op een dans en zingt het School­koor een ko­nin­klijk lied. De organist staat bovendien in de spotlights met Mack Wilbergs uit­da­gende arrange­ment van “Ding dong, merrily on high”.

Serious Request

De Koor­school en de koren van het Muziek­in­sti­tuut steunen de actie van Serious Request.
Van elk kaartje van het kerst­con­cert dat wordt verkocht wordt € 2,50 gedo­neerd aan Serious Request. Ook is er een moge­lijk­heid om mee te doen aan een muzikale verras­sing tij­dens het concert door te gaan naar: www.justgi­ving.nl/mi-voor-serious-request

Kerst­markt

Na afloop van het concert is er onder de torens van de ka­the­draal op het Bottemanne­plein een heuse Kerst­markt waar u kunt genieten van een hapje en een drankje en de nodige kerst­ar­ti­ke­len kunt aanschaffen, die door de leer­lin­gen zelf zijn gemaakt. De volle­dige opbrengst van deze Kerst­markt gaat naar Serious Request.

De koren staan onder lei­ding van dirigenten Sanne Nieuwen­huij­sen en Fons Ziekman. Het orgel wordt bespeeld door Ton van Eck. Het concert begint om 15.00 uur (deur open om 14.30 uur).

Kaarten be­stel­len

Van­wege de res­tau­ra­tie is het aantal beschik­ba­re plaatsen beperkt. Het vooraf be­stel­len van kaarten (a € 15,00) via de speciale web­si­te wordt dan ook aan­be­vo­len. De gratis kaarten voor kin­de­ren (tot 12 jaar) dienen ook besteld te wor­den op deze site:

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose