Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Hemelse rondleiding Kathedrale Basiliek St. Bavo

Zondag 27 april 2014

gepubliceerd: dinsdag, 22 april 2014
Hemelse rondleiding Kathedrale Basiliek St. Bavo

Hemelse rondleiding Kathedrale Basiliek St. Bavo

Altijd al willen weten wat de Rijks­appel op de Nieuwe Bavo doet? Op zon­dag 27 april gaat de Vrien­den­kring van de Nieuwe Bavo van start met een nieuwe serie thema­tische rond­lei­dingen. Dit keer leidt een ervaren gids u door de koepel van de Ka­the­drale Basiliek St. Bavo aan de Leidse­vaart.

De koepel roept het beeld op van de hemel hier op aarde, “het geheel zo schoon als een bruid die zich voor haar man heeft gekleed”. Deze gedachte uit het boek Open­baring van Johannes (21,2) heeft Joseph Cuypers vorm willen geven door middel van de goud­kleurige atmos­feer in de Nieuwe Bavo.

Eerst licht de ervaren gids de buiten­kant van de koepel toe, die niet toevallig veel overeen­komsten ver­toont met de kroon van de koning wiens ver­jaar­dag het is. Daarna gaan we via de slakken­huis­trap naar de binnen­zijde van de koepel waar u de hemel eens rus­tig kunt bestu­de­ren: de twaalf poorten, de kost­bare stenen, het goud, de lof­prij­zing, het sto­men­de water en, naar bene­den kijkend, de aarde.

De rond­lei­ding begint om 13:30 uur en duurt ongeveer een uur. Het adres is Leidse­vaart 146, Haar­lem, ingang Bottemanne­plein (torens). De entree­prijs bedraagt € 5. Deelname is alleen moge­lijk na aanmel­ding via vrien­den@rkbavo.nl o.v.v. Hemelse rond­lei­ding.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose