Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Ruim 75 jongeren bij elkaar voor kerstdiner in Alkmaar

gepubliceerd: woensdag, 18 december 2013

Alhoewel we nog in de advents­periode zitten, kwamen afge­lopen zon­dag ruim 75 jon­ge­ren bij elkaar voor een bij­zon­der kerst­diner in Alkmaar. Kerst heeft iets magisch, maar waar zit dat nu precies in? Zijn het de lie­de­ren, is het de versie­ring, is het de aan­dacht voor elkaar? Of is het juist om dat grote won­der van de geboorte van Jezus wat niet is te bevatten?

KerstfeestVooraf aan het kerst­di­ner had­den de jon­ge­ren een gebeds­vie­ring voor­be­reid met kape­laan Jeroen de Wit. Ook kape­laan Jeroen ver­telde wat hem bij­zon­der heeft getroffen aan het kerst­ver­haal. “In het Evan­ge­lie lees je dat God hele een­vou­dige mensen kiest om bij de geboorte van zijn Zoon te zijn. Aller­eerst na­tuur­lijk Jozef, Maria, maar ook de her­ders.”

Kape­laan Jeroen is inmiddels een half jaar pries­ter, maar voordat hij de stap zette om pries­ter te wor­den was hij onge­luk­kig. Hij had een bloem­kwe­ke­rij in Australië, maar vond daar niet zijn geluk. Hij vroeg zich af of God in deze tijd ook een­vou­dige mensen kiest voor zijn plan met de wereld. Uit­ein­de­lijk voelde kape­laan Jeroen een diepe vreugde in zich waar­van hij aanvoelde dat deze niet van zich­zelf was en van God moest komen. Die vreugde heeft hem gebracht waar hij nu is; pries­ter en voelt zich gelukkig.

De vie­ring werd muzikaal onder­steund door de ‘Waves of Young Disciples’ die de kerst­sfeer er goed in wisten te brengen. Na een gezellige borrel, stond er in de boven­ruim­te van de HH. Matthias-Lau­ren­tius een uit­ge­breid buffet voor de jon­ge­ren klaar.

Aan de jon­ge­ren was gevraagd ook iets mee te nemen voor de voedsel­bank in Am­ster­dam Osdorp en er werd ruim ingezameld. Doordat kerst dit jaar op woens­dag en don­der­dag valt, de oor­spron­ke­lijke toeleve­rings­da­gen van de voedsel­bank, was er een dringende nood aan producten gezien de gebruike­lijke instanties dit jaar hun toeleve­rings­da­gen niet kon­den ver­zet­ten.

Tussen het buffet en het dessert had­den jon­ge­ren een leuke “pubquiz” voor­be­reid met vragen over onder andere de voedsel­bank. Aan het einde van de avond vooral blije gezichten. Het jon­ge­ren­plat­form van het bisdom die het kerst­di­ner had voor­be­reid verdient een dikke pluim!
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 6 december 2022WJD@Home Ameland
vrijdag, 25 november 2022Aanmelding WJD 2023 geopend
woensdag, 16 november 2022Nationale jongerencollecte Video
vrijdag, 11 november 2022Wereldjongerendag
vrijdag, 14 oktober 2022Start tour WJD kruis
vrijdag, 16 september 2022Tour Wereldjongerendagenkruis door het bisdom
vrijdag, 9 september 2022WJD Promotieteams gaan het bisdom in
dinsdag, 30 augustus 2022Global Friendship, Global Peace
vrijdag, 26 augustus 2022Europese jongerenontmoeting Amsterdam
dinsdag, 12 juli 2022WJD reis via Parijs, Bayonne, Burgos, Fatima en Lourdes
woensdag, 6 juli 2022Tienerkamp BreakOut - Zorg voor elkaar
woensdag, 29 juni 2022Tienerdag
woensdag, 15 juni 2022Tour met het Wereldjongerendagenkruis
maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022“See you in August 2023” Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeienBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose