Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Ruim 75 jongeren bij elkaar voor kerstdiner in Alkmaar

gepubliceerd: woensdag, 18 december 2013

Alhoewel we nog in de advents­periode zitten, kwamen afge­lopen zon­dag ruim 75 jon­ge­ren bij elkaar voor een bij­zon­der kerst­diner in Alkmaar. Kerst heeft iets magisch, maar waar zit dat nu precies in? Zijn het de lie­de­ren, is het de versie­ring, is het de aan­dacht voor elkaar? Of is het juist om dat grote won­der van de geboorte van Jezus wat niet is te bevatten?

KerstfeestVooraf aan het kerst­di­ner had­den de jon­ge­ren een gebeds­vie­ring voor­be­reid met kape­laan Jeroen de Wit. Ook kape­laan Jeroen ver­telde wat hem bij­zon­der heeft getroffen aan het kerst­ver­haal. “In het Evan­ge­lie lees je dat God hele een­vou­dige mensen kiest om bij de geboorte van zijn Zoon te zijn. Aller­eerst na­tuur­lijk Jozef, Maria, maar ook de her­ders.”

Kape­laan Jeroen is inmiddels een half jaar pries­ter, maar voordat hij de stap zette om pries­ter te wor­den was hij onge­luk­kig. Hij had een bloem­kwe­ke­rij in Australië, maar vond daar niet zijn geluk. Hij vroeg zich af of God in deze tijd ook een­vou­dige mensen kiest voor zijn plan met de wereld. Uit­ein­de­lijk voelde kape­laan Jeroen een diepe vreugde in zich waar­van hij aanvoelde dat deze niet van zich­zelf was en van God moest komen. Die vreugde heeft hem gebracht waar hij nu is; pries­ter en voelt zich gelukkig.

De vie­ring werd muzikaal onder­steund door de ‘Waves of Young Disciples’ die de kerst­sfeer er goed in wisten te brengen. Na een gezellige borrel, stond er in de boven­ruim­te van de HH. Matthias-Lau­ren­tius een uit­ge­breid buffet voor de jon­ge­ren klaar.

Aan de jon­ge­ren was gevraagd ook iets mee te nemen voor de voedsel­bank in Am­ster­dam Osdorp en er werd ruim ingezameld. Doordat kerst dit jaar op woens­dag en don­der­dag valt, de oor­spron­ke­lijke toeleve­rings­da­gen van de voedsel­bank, was er een dringende nood aan producten gezien de gebruike­lijke instanties dit jaar hun toeleve­rings­da­gen niet kon­den ver­zet­ten.

Tussen het buffet en het dessert had­den jon­ge­ren een leuke “pubquiz” voor­be­reid met vragen over onder andere de voedsel­bank. Aan het einde van de avond vooral blije gezichten. Het jon­ge­ren­plat­form van het bisdom die het kerst­di­ner had voor­be­reid verdient een dikke pluim!
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 6 juli 2022Tienerkamp BreakOut - Zorg voor elkaar
woensdag, 29 juni 2022Tienerdag
woensdag, 15 juni 2022Tour met het Wereldjongerendagenkruis
maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022“See you in August 2023” Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
zondag, 7 november 2021Pausboodschap Wereldjongerendag
woensdag, 27 oktober 2021Wereldjongerendag Haarlem
donderdag, 7 oktober 2021Datum WJD 2023 bekend
dinsdag, 14 september 2021Alpha Youth en Alpha Students
zondag, 6 juni 2021Nieuwe bezetting jongerenpastoraat
donderdag, 20 mei 2021Tienerkamp BreakOut - Testify
woensdag, 5 mei 2021Kathedraal TV - Q&A met Mirjam Spruit Video
zaterdag, 10 april 2021Diocesane Alpha Youth
donderdag, 8 april 2021Q&A - Paul Graas - Middelmatigheid is zonde Video
dinsdag, 6 april 2021Speeddaten kloosterordes en godgewijde levenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose