Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Bavocantorij op tournee naar Engeland

gepubliceerd: woensdag, 16 oktober 2013

Zoals bijna ieder jaar in de herfst­va­kan­tie zal ook nu de Bavo­can­to­rij van het Muziek­in­sti­tuut van de Ka­the­draal in Haar­lem enkele dagen op tournee gaan naar Engeland. Deze bakermat van de Engelse koor­mu­ziek wordt van 24 t/m 29 ok­to­ber bezocht. De Bavo­can­to­rij bestaat uit een groep geselec­teerde zan­gers en zan­geressen die als senioren allemaal lid zijn van het Ka­the­drale Koor.

Bekende plekken

BavocantorijHet koor zal o.a. een lunch­con­cert ver­zorgen in de beroemde kapel van St. Johns­col­lege in Cambridge en in de Lady Chapel van Ely Ca­the­dral. De Evensongs wor­den gezongen in Chelmsford Ca­the­dral, Ely Ca­the­dral, St. Albans Ca­the­dral en in de beroemde kerk van St. Martin in the Fields aan de Trafalgar Square in Londen.

Muzikale pro­gram­ma

Op deze beroemde plekken zullen vele koor­werken klinken, ook van bekende Neder­landse com­po­nisten. Zo zingt het koor o.a. de Missa Diatonica van Hendrik Andriessen en ver­schil­lende werken van Strategier, De Klerk en Valkes­tijn.

High Tea

Voor­af­gaand aan de tournee zal de Bavo­can­to­rij op zon­dag 20 ok­to­ber a.s. de Hoog­mis ver­zorgen in de Ka­the­draal van Haar­lem. Daar zal het Engeland repertoire ten gehore wor­den gebracht. Aan­slui­tend aan de hoog­mis vindt een High Tea plaats waarbij zelfgebakken producten zoals muffins, scones en sandwiches verkocht wor­den om bij te dragen in de kosten voor deze reis.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose