Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Walk Pray Enjoy

Pearl Jozefzoon bij jongerenprogramma Sint Jansprocessie

gepubliceerd: donderdag, 6 juni 2013

De Sint Jans­pro­ces­sie is al vele jaren een begrip binnen ons bisdom, maar nu wordt er voor de tweede keer naast de pro­ces­sie ook een speciaal jon­ge­ren­pro­gramma geor­ga­ni­seerd! Pearl Jozef­zoon, bekend van het eerste seizoen van ‘The Voice of Holland’ en pater Elias komen speciaal voor het jon­ge­ren­pro­gramma naar Laren!

Pearl Jozefzoon bij jongerenprogramma Sint JansprocessieDe Sint Jans­pro­ces­sie is een unieke belevenis van geloof, maar dan op de open­ba­re weg. Ieder jaar trekt het enkele hon­der­den pro­ces­sie­gan­gers en een veelvoud aan toe­schou­wers. Met de pro­ces­sie brengen de deel­ne­mers eer aan God en willen zij het geloof met ie­der­een delen. Het is een katho­lie­ke traditie die stamt uit de Mid­del­eeuwen en is een feest ter ere van Johannes de Doper, de Patroon­hei­lige van Laren.

Ook dit jaar wordt voor de tweede keer een speciaal jon­ge­ren­pro­gramma geor­ga­ni­seerd. Heel bij­zon­der is ook de openlucht­mis die wordt gehou­den op het Sint Jans­kerkhof. Thema van de pro­ces­sie is ‘Ont­moe­ting met Hem’. Waar en wanneer ontmoet je God? In gebed en tij­dens de Heilige Mis, zijn voor de hand liggend. Maar je ontmoet God ook in je mede­mens. Op de momenten dat je iemand helpt, ontmoet je God, geef je de liefde van God en doe je dat voor Hem.

Het pro­gram­ma start om 10.00 uur en ein­digt rond 14.30 uur met een hapje en een drankje in de tuin van de pastorie.

Meld je nu aan voor het feest op 23 juni!

In­for­ma­tie

Zondag 23 juni - Walk Pray Enjoy
wanneer: Zondag 23 juni 2013
waar: Brinkhuis, naast de Basiliek (Brink 29, Laren)
aan­vang: 9.30 uur
deelname: Gratis
in­schrij­ven: www.sintjans­pro­ces­sie.nl/jon­ge­ren/register.php

Zie ook

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose