Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Dertien nieuwe zusters in Aalsmeer

gepubliceerd: dinsdag, 21 mei 2013

Op woensdag 15 mei j.l. hebben dertien Zusters Bene­dic­ti­nes­sen vanuit Italië hun intrek genomen in het voormalige klooster van de Karmelieten aan de Stommeerweg in Aalsmeer. Dit ter voor­be­rei­ding op de mogelijke stichting van een nieuw klooster aldaar.

Dertien nieuwe zusters in AalsmeerHet gaat om dertien vrouwen die op een krachtige wijze de liefde van God voor hen hebben gevoeld. Zij komen uit verschillende landen, verschillende sociale kringen en beroepen.

Zij leven volgens de regel van Sint Benedictus, patroon­heilige van Europa en één van de vaders van het westerse kloosterleven, die van de monniken en kloosterzusters van zijn orde een nauwe band tussen het gebed en het werk verwacht. Op deze wijze zullen ook de zusters in Aalsmeer hun leven trachten vorm te geven, met een sterke nadruk op gebed en werk.

Zoals Paus Franciscus I aanspoort, zullen ze voor de zwaksten en voor de armsten bidden, maar vooral voor de nieuwe evangelisatie.

Een speciaal charisma van hun spiri­tua­li­teit is het ontvangen van gasten, en dan met name van degenen die zich in moeilijkheden bevinden, b.v. door een ziekte, een depressie, of degenen die eenzaam zijn, voor allen die verlangen hulp, een gebed of een woord te vragen. Op deze manier zullen de zusters aanwezig zijn voor allen die een beroep op hen doen.

Iedere dag zullen ze in de kapel van het klooster de heilige mis vieren.

Hun komst in het bisdom en dicht bij de parochie van Aalsmeer mag als een genade van God gezien worden. Het zijn dertien vrolijke zusters, vol vitaliteit, en ze zijn heel blij dat ze naar Nederland komen om dit, ook voor hun nieuwe avontuur te beginnen.

Op 18 mei a.s. om 13.00 uur werden tijdens een gebedsdienst de sleutels van het klooster symbolisch door de paters Karmelieten in Nederland aan hen overgedragen.

Op 25 mei a.s. om 10.30 uur, zullen de zusters, tijdens de viering van de priester­wijding in de Kathedraal van Haarlem, door de Bisschop worden voorgesteld.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose