Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Palmzondag in Volendam

Een unieke gebeurtenis!

gepubliceerd: vrijdag, 29 maart 2013

In veel opzichten was de WJDag afgelopen zondag in Volendam een unieke gebeur­te­nis: Een ontzettend mooi gebouw in het centrum van Volendam, Een inter­nationale spreker en veel lokale artiesten. Maar niet alleen het pro­gram­ma had unieke kenmerken, Volendam is op zichzelf uniek! Het bekende dorp kent veel toerisme, maar ook een sterk katholieke traditie.

Mgr. Hendriks

Wereldjongerendag - VieringWereldwijd vieren jongeren palm­zondag waarbij traditiegetrouw de (hulp)bisschop van het bisdom bij aanwezig is. Zo ook in ons bisdom, waarbij mgr. Hendriks voor ging in de viering. Mgr. Hendriks deed een oproep om erop uit te trekken, zoals bij­voor­beeld Jozef van Arimatea dat deed. Hij was ertegen geweest toen ze Jezus wilden doden. Hij had niet veel kunnen doen, nu deed hij het laatste wat hij nog kon doen en gaf Jezus’ lichaam een waardige begrafenis. Ook dat was een getuigenis, zoals dat ook bij jou is: al het goede dat je doet is een getuigenis: Go, let it out!

Sing & Songwritersguild

Wereldjongerendag - Paul BondNa de Eucha­ris­tie­viering werd het pro­gram­ma voortgezet in het Pop en Cultuurhuis PX. Ook net als vorig jaar was het niet de bedoeling om tijdens het hoofd­pro­gramma alleen maar op je stoel te blijven zitten. Presentatrice Marije v.d. Knaap zorgde voor een goede ‘warming-up’, waarna het de beurt was aan twee Volendamse artiesten van het Sing & Songwritersguild. Zij lieten indruk­wek­kende zelfgeschreven nummers horen, waaronder een nummer over de cafébrand in Volendam waarbij één van de zangers dicht bij in de buurt was geweest.

John Pridmore

Wereldjongerendag - John PridmoreEn natuurlijk, tijdens ons hoofd­pro­gramma een indruk­wek­kend verhaal van onze inter­nationale spreker John Pridmore. John vertelde over zijn leven waarbij hij nooit zonder wapen de weg op ging. Op een avond sloeg hij iemand in elkaar waarvan hij dacht dat hij hem dood had geslagen.

De enige gedachte die bij hem opkwam was dat hij daar misschien wel 10 jaar celstraf voor kon krijgen. Toen hij ’s-avonds thuis was gekomen kwam hij tot de ontdekking dat hij nog helemaal niet bij het slachtoffer had stil gestaan en vroeg hij zich af hoe hij zo geworden was, vroeger was hij namelijk anders.

Hij bad die avond een eenvoudig gebed en voelde een hele bijzondere ontmoeting met God. "Alle goede gevoelens die ik ooit eerder had gehad, had ik nu in één keer maar dan nog heel veel keer meer."

Toen hij zijn moeder vertelde God te hebben ontmoet, rolden de tranen van haar gezicht. 9 dagen voordat dit had plaats gevonden was zij begonnen met een 9-daags lang gebed, een noveen tot de patroon­heilige van de hopeloze gevallen voor haar zoon.

Workshops

In de middag werden er vier workshops geor­ga­ni­seerd: Streetdance met dans­groep United, Kaarsen versieren met Inge Schuffelen, Een wandeling door Volendam of verder in gesprek met John Pridmore.

Braziliaanse band

Wereldjongerendag - Braziliaanse bandNatuurlijk is de dag er ook voor bedoeld om elkaar te ontmoeten! Tijdens de borrel en het avondeten was daar alle gelegenheid voor waarbij een Braziliaanse Charismatische band uit Amsterdam alvast een voorproefje gaf op de Wereld Jongerendagen aankomende zomer in Rio.

Meer
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 november 2019Informatieavond jongerenbedevaart Rome Video
woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongerenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose