Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Wapen voor Basiliek Amsterdam

gepubliceerd: vrijdag, 15 februari 2013

Wapen voor Basiliek AmsterdamDe nieuwe basiliek van de H. Nicolaas in Am­ster­dam heeft nu ook haar eigen wapen. Het is bij ko­nin­klijk besluit van 8 februari goedge­keurd. Naast het wapen van de stad Am­ster­dam staan drie munten die ver­wij­zen naar een legende over de heilige, die meisjes uit de pros­ti­tutie weghield door munt­stukken naar binnen te werpen, die als bruids­schat dien­den.

Het boven­deel van het schild wordt  bepaald door kruislings geplaatste onder­schei­dings­te­ke­nen van een basiliek, te weten een conopeum (“parasol”) en tintinnabulum (“belstaf”).

De wapen­spreuk luidt: “Navigantibus domum cum benedictione”: “Zegen voor hen die naar huis varen”, ontleend aan een Leven van de H. Nicolaas.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose