Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

(Voorlees-)brief hulpbisschop

Bij aankondiging aftreden paus

gepubliceerd: woensdag, 13 februari 2013

Brief bij aankondiging aftreden van de pausDe Hulp­bis­schop van Haar­lem-Am­ster­dam, mgr. dr. J. Hendriks, heeft in een brief aan de gelo­vi­gen, die komend week­ein­de in de vie­rin­gen zal wor­den voor­ge­le­zen, zijn grote dank­baar­heid uit­ge­spro­ken over het pon­ti­fi­caat van paus Bene­dic­tus XVI, dat nu ten einde loopt.

De bis­schop schrijft onder meer: “Ik denk dat ieder die hem per­soon­lijk heeft ontmoet onder de indruk is van zijn eenvoud en be­schei­den­heid, zijn oprechte belang­stel­ling en vrien­de­lijke uit­stra­ling. Hij had het paus­schap niet gezocht, integen­deel, hij kreeg het toe­bedeeld op het moment dat hij zich wilde terug trekken om te bid­den en te stu­de­ren.”

Mgr. Hendriks vraagt de geloofs­ge­meen­schap van Haar­lem-Am­ster­dam om te bid­den om rijke vrucht van wat Bene­dic­tus heeft gezaaid.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose