Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Koepel kathedraal wordt feestelijk onthuld

Hoogfeest Christus Koning - zondag 25 november

gepubliceerd: donderdag, 22 november 2012
foto: Jim Forest
De koepel voor de restauratie
De koepel voor de res­tau­ra­tie

Op het hoog­feest van Christus Koning, aanstaande zon­dag, zal de binnen­kant van de koepel in de ka­the­draal fees­te­lijk wor­den ont­huld door de Bis­schop. Na ruim an­der­half jaar van restaureren is de binnen­kant van dit mach­tige bouw­werk opnieuw in volle glans te zien.

Afgelopen zater­dag kon­den de aanwe­zigen bij de diaken­wij­dingen al een glimp opvangen, maar zon­dag zal ook de tekst zicht­baar wor­den die in de rand van de koepel is aan­ge­bracht.

Dit alles gebeurt tij­dens de Pontificale Hoog­mis om 10.00 uur. Het volle­dige Ka­the­drale Koor zal tij­dens de vie­ring de Missa Christus Rex van Hendrik Andriessen zingen. En zij zullen de kerk­gan­gers verrassen met een bij­zon­der moment tij­dens de feite­lijke ont­hul­ling.

U bent van harte welkom dit fees­te­lij­ke gebeuren mee te maken.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose