Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Gezinsprogramma (met kinderen t/m 14 jaar)

Mede­wer­kers: Liesbeth van Erp, Phily Hinfelaar, Marjan Frielink, Ber­na­dette Heijkoop, Angela Groot, Teun Warnaar en Eli Stok.

GezinsprogrammaRomebedevaart 2015 (foto: Jeffrey Bruno / Aleteia)Locatie: de meeste gezinnen zijn onder­ge­bracht in hotel Parco.

De gezinnen sluiten net als de jon­ge­ren zo veel moge­lijk aan bij hun eigen pa­ro­chie of regio.
Er zijn echter een aantal aparte momenten in het pro­gram­ma opgenomen, waarbij gezinnen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar iets kunnen ondernemen. Af en toe zijn er ook eigen pro­gram­ma onder­de­len voor de kinderen. De mede­wer­kers van het gezins­pro­gramma willen ouders met kinderen onder­steunen tij­dens de bede­vaart. Dat zal zich in Ita­li­aanse praktijk dan ook verder uitwijzen. In elk geval is het onderstaande aanbod voorzien.

Zondag 3 mei

Alle  kinderen ontvangen een speciaal pelgrims­boekje!

Na het Angelus is er op eigen gelegen­heid een picknick voor de gezin­nen in het park (Parco Adriano) rondom de Engelenburcht (Castel Sant’Angelo). 

Om 14.30 uur is een extra Stadswan­de­ling ge­richt op kinderen door het centrum van Rome. U kunt hieraan deelne­men of met uw eigen groep meegaan.

Maan­dag 4 mei

Er is deze morgen crèche en kinder­woord­dienst tij­dens de Eucha­ris­tie­vie­ring. 

Time elevator

Een reis naar Rome is een reis terug in de tijd. De stad kent ruim 3000 jaar ge­schie­de­nis. Dankzij deze ‘tijdmachine’ ben je bij­voor­beeld getuige van de moord op Julius Caesar en van Miche­lan­ge­lo’s worsteling om het plafond in de Sixtijnse Kapel te beschilderen.

Dins­dag 5 mei

Er is een kinder­pro­gramma vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur in hotel Parco Tirreno. Mgr. Hendriks zal deels bij het pro­gram­ma zijn.

Om ca. 13.30 uur vetrekken de kinderen vanaf hotel Parco Tirreno met een eigen bus naar de St. Jan van Lateranen. Vanaf 15.00 uur is er een ont­moe­ting voor de ouders met Moeder Anima (van de Blauwe Zusters) vóór de St. Jan van Lateranen. Tevens is er sport en spel voor de kinderen aldaar tot 16.30 uur. Ook is er gelegen­heid om de kerk te bekijken. Om 17.00 uur sluiten de kinderen aan bij de gebeds­vie­ring.

Woens­dag 6 mei

Na de audiëntie zal er om 12.30 uur vanaf de Friezen­kerk een eigen bus vertrekken naar Villa Borghese (een mooi park in Rome). Aldaar picknicken we eerst met elkaar. Daarna kan er in groepjes een speur­tocht wor­den gedaan.

Donder­dag 7 mei

Er is crèche en kinder­woord­dienst tij­dens de Eucha­ris­tie­vie­ring in St. Paulus-buiten-de-Muren. Na de viering is er een extra rond­lei­ding gericht op kinderen.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose