Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Vreugdevolle bedevaart naar Rome

Bisdom Haarlem-Amsterdam Romebedevaart 2015

Samen met Mgr. Punt en zijn hulp­bis­schoppen Hendriks en Van Burgsteden hebben 800 pelgrims uit Bisdom Haarlem-Amsterdam van 1 tot en met 7 mei een bijzondere bede­vaart gemaakt naar Rome. De pelgrims kwamen vol van inspiratie en vreugde terug in Nederland.

Hoogte­punten

Een indruk­wek­kende processie van alle pelgrims vanaf de obelisk midden op het Sint Pieters­plein en aansluitend de heilige Mis in de Sint Pieter opende de bede­vaart. Later in de week zouden de pelgrims hier terugkomen om van dichtbij de audiëntie met paus Franciscus mee te maken.

Ook muzikaal gezien was het een bijzondere reis. De Bavocantorij van het Kathedrale koor verzorgde een privéconcert voor emeritus-paus Benedictus. En tijdens een speciale 4 mei-herdenking met de ambassadeur van de Heilige Stoel, prins Jaime, verzorgde het Kathedrale koor een zeer indruk­wekkend concert.

Vieringen

De vieringen in de prachtige kerken van Rome bleken stuk voor stuk krachtige momenten te zijn. De pelgrims waren zeer onder de indruk van het bidden en zingen met zo velen samen. Zowel het Kathedrale koor als een speciaal voor de gelegenheid samen­gestelde Pelgrims­koor luisterden de vieringen op met feestelijke zang.

Divers pro­gram­ma

De pelgrims, ingedeeld in groepen per parochie­regio, trokken in de middagen de stad in voor stads­wandelingen en het bezoeken van de vele beziens­waardigheden. Antoine Bodar ontving een groep bede­vaart­gangers in de Santa Maria del Anima en de gezinnen ontmoetten moeder Anima Christi (de moeder-overste van de ‘Blauwe Zusters’). De tieners werden rond­geleid door de ‘Scavi’ en de jongeren waren te gast bij de gemeen­schap Sant’Egidio. Zo verspreidde de pelgrims zich door de stad, getooid met het herkenbare rood-wit-blauwe pelgrimssjaaltje.

Rozen­krans

De bisdom­bede­vaart werd afgesloten met een viering in de Sint-Paulus-Buiten-de-Muren­basi­liek. Na afloop van de viering kreeg iedere pelgrim per­soon­lijk een rozen­krans uitgereikt door de bis­schop­pen. In zijn dankwoord gaf Mgr. Punt aan dat het bisdom zeker verder gaat met het organiseren van dergelijke pelgrimstochten. De vreugde en de positieve geest van alle mensen die zijn meegegaan, hebben een ieder goed gedaan!

Terugblik

Een verslag van dag tot dag in woord en beeld is terug te vinden op deze site. Vanaf 1 juni zal dit een compleet overzicht zijn van foto’s, speeches, preken en reacties van pelgrims.

Bisdom Haarlem-Amsterdam Romebedevaart 2015

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose