Hulpbisschop verzorgt weblog op katholieknederland.nl

Mgr. van Burgsteden reisde in 5 etmalen naar Nieuw-Zeeland

15 juli 2008

Voor de hulpbisschop van Haarlem, mgr. Jan van Burgsteden S.S.S., was de aanloop naar de WJD in Sydney bepaald geen sinecure.

Omdat de bisschop vooraf een bezoek zou brengen aan Auckland (Nieuw-Zeeland) zou hij van Schiphol naar Londen vliegen en vandaar rechtstreeks naar Nieuw-Zeeland.

In plaats van iets meer dan 30 uur, heeft hij er bijna 96 uur over gedaan om op Whakatane Airport (Auckland) te landen. Dat is te zeggen, als we de vertraging van maandag door het slechte weer niet meetellen.

Zijn persoonlijk assistente Nicole Overpelt e.p. vertelt: “Ik was maandag net terug van Schiphol, toen ik rechtsomkeert kon maken om hem weer op te halen.

Dinsdag is hij slechts tot Heathrow geraakt, omdat het toestel waarmee hij naar Auckland zou vliegen onderweg een vogel in één van de motoren had gekregen, eerst in Amerika gerepareerd moest worden, door een uit Nieuw Zeeland in te vliegen crew. Uiteindelijk is hij vrijdagochtend (onze tijd) pas aangekomen.“

Inmiddels is de bisschop gearriveerd in Sydney, vanwaar hij voor de thuisblijvers een weblog verzorgt op katholieknederland.nl

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: