Unieke tentoonstelling Vaticaanse postzegels in Noord-Scharwoude

1 september 2008

Van woensdag 10 september t/m zondag 28 september 2008 is er in Kloosterhof een overzichtstentoonstelling van postzegels van Vaticaanstad. Als kleinste stadstaat ter wereld geeft het Vaticaan al meer dan een eeuw eigen postzegels uit. En dat zijn geen gewone zegels, maar vaak hele bijzondere. En juist daarom worden deze Vaticaanse zegels veel verzameld.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de diverse reeksen postzegels die het Vaticaan heeft uitgegeven. De pausen, de ‘sede vacante’ (als de zetel van Rome geen bisschop heeft), de pastorale reizen rond de wereld, de kunstschatten van het Vaticaan zijn slechts enkele van de onderwerpen van deze zegels. Ook zijn er eerstedagsenveloppen te bezichtigen en de felbegeerde Vaticaanse euromunten.

Kardinaal A. Simonis – zelf een verwoed Vaticaan-verzamelaar – zal op 9 september de tentoonstelling openen. Voor het publiek is de expositie vanaf woensdagmiddag 10 september te bezichtigen.

De tentoonstelling is van 10 t/m 28 september elke dag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.
Adres: Kloosterhof, Dorpsstraat 512 in Noord-Scharwoude (Langedijk), gelegen naast de Sint Jan de Doperkerk (ook dagelijks geopend).

Meer informatie op: www.sintjandedoper.nl

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: