Tiltenberg Vogelenzang houdt Open Dag

20 juni 2008

Na het grote succes van de eerste open dag van het seminarie, waarop bijna 1000 mensen De Tiltenberg bezochten, wordt opnieuw open huis gehouden, en wel op zaterdag 28 juni a.s. van 15.00 – 18.00 uur. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om De Tiltenberg te bezichtigen en kennis te maken met de opleidingen.

Het programma-aanbod is heel afwisselend. Zo is er een video over het leven van de seminaristen, geven enkele priesterstudenten een getuigenis en zijn er rondleidingen binnen en buiten op het pas gerenoveerde terrein.

De mediterrane binnentuin (met olijf en moerbeibomen) is afgelopen winter – toen het seminarie tien jaar bestond - bekroond met een bijzondere fontein, gemaakt door de priester-kunstenaar Dom Leo Disch, benedictijn van de abdij van Vaals.

Een aantal studenten zal in de kapel gregoriaanse zang ten gehore brengen en uitleg geven over het interieur van de kapel, gebouwd naar de inzichten van de Bossche school. Ook is er gelegenheid om boeken te kopen in de boekwinkel. Om 18.00 uur is er als afsluiting van de dag de mogelijkheid om samen met de seminariegemeenschap de gezongen vespers mee te bidden.
Foto's: www.tiltenberg.org

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: