Opnieuw duizenden jongeren a.s. weekend actief met DiaconAction

DiaconAction: dat DOE je toch gewoon!

20 november 2008

Opnieuw zullen a.s. weekend een paar duizend jongeren overal in Nederland zich inzetten om iets te betekenen in hun eigen omgeving. DiaconAction is een sociaal-diaconale actie, die wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van Jong Katholiek, de landelijke afdeling van het rooms-katholieke jongerenwerk in samenwerking met de Nederlandse bisdommen, dekenaten en begeleiders van jongerengroepen. In 2007 deden 2500 jongeren in Nederland mee aan deze sociaal-diaconale actie, waarvan 750 afkomstig waren uit het bisdom Haarlem. Het exacte aantal deelnemers van dit jaar is nog niet bekend; verwacht wordt dat ongeveer hetzelfde aantal jongeren deelneemt als vorig jaar.

Uitvoerbaar project

Bij DiaconAction gaat het erom, dat jongerengroepen hun – liefst zelfbedachte – project binnen het daarvoor geplande weekend (dit jaar 21 tot en met 23 november) uitvoeren. Een actie wordt van tevoren bedacht en georganiseerd, maar moet binnen één weekend uitvoerbaar zijn. Op www.diaconaction.nl zijn er verslagen te vinden van groepen die afgelopen jaar hebben meegedaan. Na de actie van komend weekend zijn daar nieuwe verslagen van DiaconAction 2008 te vinden.

Diaconie

Door middel van dit project wordt getoond, dat er heel veel jongeren zijn die zich belangeloos voor anderen willen inzetten. Daarnaast is het voor de deelnemers een goede manier om kennis te maken met de inhoudelijke kant van het begrip “diaconie”. Zij komen in aanraking met sociale problemen in de samenleving en ervaren welke kansen er zijn om als medemensen samen iets zinvols tot stand te brengen.

Het christelijke principe van naastenliefde wordt bij DiaconAction letterlijk in de praktijk gebracht. Maar, daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk! In de ontmoeting met de ander, kun je ook God ontmoeten. De basis hiervoor ligt in Christus gebod van de liefde. DiaconAction wil ook een manier zijn om jongeren dit te laten ervaren.

Kijk voor meer informatie op www.diaconaction.nl

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: