Zeven nieuwe acolieten

Bredase coadjutor te gast in seminarie Vogelenzang

13 februari 2007

Mgr. J. van den Hende, coadjutor van het bisdom Breda en als zodanig door de paus aangewezen om op termijn de huidige bisschop op te volgen, bezocht vorige week grootseminarie de Tiltenberg in Vogelenzang, in het kader van de maandelijkse Willibrorddag.

De eerste maandag van de maand is in het Willibrordhuis gereserveerd voor de navorming van de jonge priesters en voor een bijzondere lezing. Deze keer was pastoor Henri ten Have uit Arnhem te gast, die boeiend vertelde over de grote priester Alphons AriŽns.

Een bijzondere gast was op deze dag mgr. dr. J. van den Hende, de nieuwe coadjutor van Breda. Hij concelebreerde met mgr. dr. J. Punt en de aanwezige priesters en hield de homilie. Tot voor kort was mgr. Van den Hende de verantwoordelijke voor de vier priesterstudenten van het bisdom Groningen die in het seminarie zijn.

Tijdens de feestelijke Eucharistieviering werden zeven kandidaten tot acoliet aangesteld: twee seminaristen van Redemptoris Mater Miguel Ayala: Florentin en Bruno Sestito en vijf kandidaten voor het permanente diaconaat: Stan Baars, Jo Huijgens, Fons Litjens, EugŤne Brussťe en Arnauld Dols.

Foto's: Bisdom Haarlem
Mgr. J. van den Hende, coadjutor van het bisdom Breda.
 
Pastoor Henri ten Have uit Arnhem (rechts) vertelt boeiend
over de grote priester Alphons AriŽns.
 
Mgr Van den Hende concelebreert met mgr. Punt.
 
Mgr Van den Hende hield ook de homilie.
 
Mgr. Van den Hende was tot voor kort de verantwoordelijke voor de vier priesterstudenten van het bisdom Groningen die in het seminarie zijn.
 
Tijdens de feestelijke Eucharistieviering werden
zeven kandidaten tot acoliet aangesteld.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: