Fietsen voor Sydney (2)

17 september 2007

Dertig jongeren hebben zondag 16 september deelgenomen aan een promotie-en sponsorfietstocht voor de Wereldjongerendagen (WJD) in Sydney 2008. De jongeren vormden in hun wit-rode WJD t-shirts een opvallende verschijning door het Noord-Hollandse landschap. De tocht liep van Enkhuizen naar Haarlem (80 kilometer) en onderweg kon in Hoorn, Heerhugowaard en Heiloo opgestapt worden. Mgr. van Burgsteden sss ontving de jongeren tegen de avond in Haarlem en zette de laatste stempel op hun stempelkaart. Totaal hebben de jongeren deze dag ruim 2.000 euro bij elkaar gefietst voor hun reis naar Sydney.

Ongeveer de helft van de jongeren startte al om 8 uur in de ochtend in Enkhuizen. Via Hoorn en Spierdijk kwamen de jongeren in Heerhugowaard aan. Daar sloten ze aan bij een gezinsviering en konden ze lunchen in het parochiecentrum. Daarna werd de tocht vervolgd naar het putje van O.L.V. ter Nood in Heiloo. Daar sloten de laatste jongeren zich aan voor de laatste 27,5 kilometer. Via Castricum en Velsen-noord kwamen de jongeren tegen de avond aan op het bisschopshuis in Haarlem.

Op www.jongbisdomhaarlem.nl vindt u een fotoverslag van deze fietstocht op een mooie nazomerse dag.

De Wereldjongerendagen worden van 10 tot en met 20 juli 2008 in Sydney gehouden en zijn bedoeld voor jongeren van 16-35 jaar. Vanuit Nederland word een landelijke reis met diverse reisopties georganiseerd. De sluitingsdatum om je aan te melden voor deze reis is 1 december 2007. Voor meer informatie: www.wjd.nl

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: