Priestervakantie

16 januari 2007

Het Willibrordhuis (de Tiltenberg) organiseert in 2007 voor de vijfde keer een priestervakantie, van 29 juli tot en met 6 augustus. De bedoeling is priesters uit te nodigen om als broeders samen vakantie te houden. Dagelijks wordt de Eucharistie gevierd en worden gezamenlijk de lauden en de vespers gebeden, maar het is beslist geen retraite. Iedere dag worden bepaalde uitstapjes voorgesteld, maar de deelnemende priesters zijn vrij om daar wel of niet aan mee te doen. Het vervoer is op eigen gelegenheid, maar het seminarie is wel behulpzaam om te zien welke priesters samen willen reizen.

Het komend jaar is de bestemming Normandië in Frankrijk dat voor elk wat wils heeft te bieden: naast talrijke oude kastelen, kerken en abdijen en een liefelijk landschap, zijn er fraaie steden als Caen en Bayeux, het pittoreske havenstadje Honfleur en natuurlijk de invasiestranden. In de omgeving zijn verschillende toeristische routes, zoals de "route des Douets" (beek- of waterroute), een route langs de landhuizen van het pays d’Auge, een ciderroute (calvados), een moerasroute en een route langs de côte Fleurie (de bloemenkust). We verblijven in de "Ermitage" in de stad van de H. Theresia: Lisieux. Alle (éénpersoons-)kamers hebben douche en toilet. Kosten (op basis van half-pension): € 290. Meer informatie en opgave bij rector Jan Hendriks, Tiltenberg, Zilkerduinweg 375, 2114 AM Vogelenzang; email: rector@tiltenberg.org.

Omdat er een aantal kamers is gereserveerd en het huis graag zeer tijdig weet of we de reservering gestand doen, worden priesters verzocht zich voor Pasen op te geven.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: