Twee pasgewijde diakens bij auto-ongeluk omgekomen

23 december 2007

De pasgewijde priesterdiakens Quinton Peters (38) en Juan Torres Rincon (27) zijn na een auto-ongeluk in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december overleden. Priester Franklin Brighitta, pastoor van Den Helder, de derde inzittende van de verongelukte auto, maakt het naar omstandigheden redelijk.

De drie geestelijken zijn lid van de Neocatechumenale Weg. De beide diakens woonden in het seminarie Redemptoris Mater in Nieuwe Niedorp. Ze waren zaterdagavond op de terugweg van een eucharistieviering bij een neocatechumenale gemeenschap in Schoonhoven, toen hun auto, waarschijnlijk als gevolg van plotseling optredende gladheid, van de weg raakte, ter hoogte van Baambrugge. Quinton werd overgebracht naar het UMC in Utrecht, waar men alleen kon vaststellen dat hij was overleden. Juan werd naar Sint Antonius in Nieuwegein gebracht, waar hij zondagavond overleed.

De beide diakens hoorden bij een groep van zes, die zich voorbereidden op de priesterwijding, met Pinksteren volgend jaar.

De bisschop, mgr. dr. J.Punt, de rector van Redemporis Mater, dr. Luc Georges en de rector van De Tiltenberg, mgr. dr. J.Hendriks, vragen het gebed van de gelovigen.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: