Voor 14e keer nachttocht naar Heiloo

Jongeren laten zich sponsoren voor WJD Sydney

16 mei 2007

Ruim 240 jongeren lopen vannacht de nachttocht naar Heiloo. De jongeren lopen vanaf verschillende plaatsen - Heerhugowaard, Beverwijk, Purmerend, Krommenie en Hoorn - naar de bedevaartsplaats Heiloo. Daar zullen zij in de vroege morgen aankomen en met elkaar ontbijten, waarna in alle vroegte een eucharistieviering zal plaatsvinden in de genadekapel van Heiloo. Dit jaar is het voor de 14e keer dat op de avond voorafgaand aan Hemelvaart de nachttocht naar Heiloo wordt gelopen.

Een Stille Vriend

Het thema van de nachttocht van dit jaar is ‘Een Stille Vriend.’ Voorafgaand aan het lopen van de nachttocht wordt op de verschillende locaties dit thema uitgewerkt. Jongeren brainstormen met elkaar over dit thema en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Sponsoren

Een aantal jongeren zal de nachttocht met een bijzondere intentie lopen. Zij willen namelijk in juli 2008 afreizen naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Sydney en daarom laten ze zich sponsoren per gelopen kilometer van de nachttocht. Deze sponsortocht is één van de initiatieven in het bisdom Haarlem waarin jongeren geld bij elkaar brengen voor de WJD in Sydney.

Meer informatie

Voor meer informatie over de nachttocht (en de WJD Sydney): www.nachttocht.nl en www.jongbisdomhaarlem.nl

Als jongeren op de valreep nog willen mee lopen met de nachttocht, dan kan gebeld worden met: (075) 614 7441.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: