Katholieke Jongerendag succesvol

12 november 2007

Op 4 november werd in Den Bosch de Katholieke Jongerendag georganiseerd door het landelijke katholieke jongerenwerk. Naar schatting kwamen 2200 tieners en jongeren naar de Katholieke Jongerendag in de Brabanthallen, waaronder 900 tieners.

Een afwisselend programma en gezellige sfeer zorgde voor een geweldige dag met - voor een groot aantal tieners en jongeren - vele nieuwe ontdekkingen. In de drie bussen die vanuit het bisdom Haarlem naar de KJD reden zat een groot aantal tieners en jongeren dat nog niet eerder aan een landelijke ontmoeting van katholieke tieners en jongeren deelnam.

De vele stands op de informatiemarkt, de optredens en workshops waren inspirerend en om enthousiast van te worden. Voor velen: volgend jaar weer!

Het bisdom Haarlem werd op de informatiemarkt vertegenwoordigd door stands van het jongerenpastoraat van het bisdom, het seminarie de Tiltenberg en DianconAction - waar onze drie dekenale jongerenwerkers zich voor hebben ingezet.

De dag werd afgesloten met een massaal bezochte eucharistieviering waarin naast Mgr. de Jong, bisschop Punt en hulpbisschop van Burgsteden (onze Haarlemse bisschoppen), mee voorgingen.

De Katholieke jongerendag stond in het teken van het hemels geluk dat het christelijk geloof kan opleveren. Vandaar het thema Paradiso.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: