Heropening abdijwinkel Van Paridon Amsterdam

9 mei 2007

Abdijwinkel Gebroeders Van Paridon is de naam van de vernieuwde religieuze kunsthandel nabij het Begijnhof in Amsterdam. Deze winkel is vrijdag 11 mei heropend. Het interieur heeft sinds kort een ingrijpende vernieuwing ondergaan.

Foto: www.vanparidonbv.nl
De religieuze kunsthandel Gebroeders van Paridon, N.Z. Voorburgwal 361 te Amsterdam is voor velen in binnen- en buitenland een begrip. Sinds begin 2001 is deze gerenommeerde winkel in handen van de Benedictijnen van Egmond. De monniken willen in het hartje van het religieuze centrum van Amsterdam, dicht bij het Begijnhof en de kapel van het Mirakel van het H. Sacrament voor de vele mensen die op zoek zijn naar inspiratie en spiritualiteit een aanbod brengen van religieuze lectuur, van beelden en iconen, van een breed assortiment van voorwerpen voor de eredienst en van producten uit de monastieke ateliers, in het bijzonder van de abdijkaarsen.

De opening werd om 14.30 uur verricht door abt Gerard Mathijsen O.S.B. en de communiteit van de abdij van Egmond. Om 16 uur vieren de monniken in de Begijnhofkapel de Vespers van de dag.

Foto's

Hierbij enkele foto’s van de inzegening door abt Matthijsen, waarbij onder meer ook pastor Leo Nederstigt, pater A. van Ruigten SSS en pater J.van Kilsdonk S.J. aanwezig waren.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: