Grootseminarie viert tiende verjaardag met veel nieuwe studenten

31 augustus 2007

Het Sint Bonifatius-instituut, diaken- en catechistenopleiding van het bisdom Haarlem, begint zaterdag 1 september zijn nieuwe studiejaar; de maandag daarop, 3 september, begint het nieuwe werkjaar voor het grootseminarie dat dan tien jaar bestaat. Het seminarie mag vijf nieuwe priesterstudenten verwelkomen, drie voor het bisdom Haarlem en twee voor het bisdom Groningen.
Een andere student begint eerst in een voorbereidend jaar. Het Sint Bonifatius-instituut telt twintig nieuwe cursisten waarvan vier diakenkandidaten. Daarnaast hebben drie kandidaten die de studie al eerder waren begonnen besloten zich als diaken -kandidaat aan te melden.

De priesterstudenten beginnen met enkele introductiedagen; daarna gaan zij vier dagen op bedevaart naar Zuid-Limburg, waar zij onder meer de heiligdomsvaart in Susteren, de dom van Aken, Wittem, Maastricht en Munstergeleen bezoeken. Tevens wordt de abdij van Vaals aangedaan waar de studenten onder meer worden rondgeleid door het atelier van frater leo Disch osb die de fontein voorbereidt die in de binnentuin van de Tiltenberg komt. De week erna doen de seminaristen hun jaarlijkse retraite in Thuine (D.).

De tiende verjaardag van het seminarie wordt feestelijk herdacht rond het feest van Sint Willibrord, diŽs natalis van de priesteropleiding, onder meer door de opening van een fontein.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: