Internetcursus beantwoordt “waarom-vragen” van jongeren 10 januari 2006

Voor de tweede maal gaat de verdiepingscursus voor jongeren Wa@rom Jezus?, later deze maand, van start. Het is een internetcursus die aansluit bij de grote vragen van het leven.
Sinds oktober 2005 bestaat een katholieke versie van de cursus Wa@rom Jezus? De cursus is van grote betekenis in het leven van verschillende mensen. Jongeren die mee geweest zijn naar de Wereldjongerendagen en graag hun geloof willen verdiepen, kunnen hier volop terecht.

Waarom Jezus?

Wa@rom Jezus? is een internetcursus van vier weken, die aansluit bij belangrijke Waarom-vragen. Deelnemers maken kennis met antwoorden vanuit het christelijk geloof. Ze kunnen chatten met anderen die de cursus volgen. En elke week beantwoordt een e-coach hun persoonlijke reacties en vragen. Het contact met hem of haar vindt plaats via e-mail en de internetsite. Als e-coaches fungeren priesters en andere personen met pastorale ervaring. Wa@rom Jezus? is een initiatief van de kerngroep Wereldjongerendagen en het Katholiek Alpha Centrum en wordt ondersteund door de Evangelische Omroep. Mensen van alle leeftijden kunnen meedoen aan de cursus. Het adres luidt www.waaromjezus-rk.nl.

De verantwoordelijken zijn: Jeroen Smith pr., Helen Opstal en Marian van Kampen.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: