Jaarlijkse herdenkingsdienst voor overleden Defensiepersoneel

27 oktober 2006

Foto: Bisdom Haarlem
Het is binnen onze samenleving een goede en nationale traditie om regelmatig onze overledenen te herdenken. De Dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging erkent die behoefte ook bij nabestaanden van overleden Defensiepersoneel, militair en burger.

In samenwerking met het Nationaal Katholiek Thuisfront wordt de herdenking dit jaar gehouden op zaterdag 4 november in de RK Sint Nicolaaskerk aan de Prins Hendrikkade 73 in Amsterdam (tegenover het Centraal Station in Amsterdam).

Om 11.00 uur begint de eucharistieviering, waarin krijgsmachtbisschop Mgr. Dr. J.M. Punt als hoofdcelebrant zal voorgaan. Concelebranten zijn Vicaris-generaal F. Kuttschrüter en Vicaris A. Woolderink.

Het koperkwintet van de Marinierskapel der Koninklijke Marine zal muzikale medewerking verlenen aan deze herdenking, evenals het koor van de Kathedrale Basiliek van St. Bavo te Haarlem o.l.v. Fons Ziekman. Organist is de heer Ton Van Eck, Titularis van de Kathedraal van Haarlem.

Vertegenwoordigers van diverse militaire en burgerlijke organisaties zijn eveneens uitgenodigd. Dit biedt hen de gelegenheid om hun respect voor de overledenen en medeleven voor de nabestaanden te tonen. Dit wordt nog eens onderstreept door de kranslegging aan het einde van eucharistieviering.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: