Marokkaanse delegatie op bezoek

7 juni 2006

Een delegatie onder leiding van de eerste Vice-president van de Provincie Casablanca in Marokko, Aziz Aghbali el Morabit, heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan mgr. Punt. De hoge regeringsfunctionaris is tevens rector van een imamopleiding, en bovendien Algemeen Co÷rdinator van het Nationale Collectief voor de Verdediging en Bescherming van Heilige Constanten, een staatstoezichtsraad op het islamitische leven. Hij bezoekt Nederland op uitnodiging van een gezamenlijk joods-islamitisch Marokkaans comitÚ.

Het gesprek tussen de beide geestelijke leiders was hartelijk, open en informatief. Mgr. Punt drong aan op de vrijheid van Marokkaanse burgers, in Marokko en in Nederland, om te kiezen voor een levensovertuiging. Dr. El Morabit verzekerde hem dat de islam gosdienstvrijheid kent en dat de beperkingen die aan bekeerlingen worden opgelegd cultureel bepaald zijn. Dr. El Mobarit lanceerde het plan om een bijbels `jubeljaar` te organiseren van de drie monotheistische godsdiensten, ten behoeve van de vrijheid en de vrede.

Later op de middag bezocht de delegatie, waarvan ook een (joodse) rabbinaal student deel uitmaakte, de kathedraal aan de Leidsevaart.

Foto's: Bisdom Haarlem
Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: