Jongbisdomhaarlem.nl gelanceerd

9 november 2006

Afgelopen zondag is de website van de dienst jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem officieel de lucht in gegaan. Dat gebeurde op de katholieke jongerendag in Nieuwegein, waar de hulpbisschop mgr. Van Burgsteden sss de website officieel opende. In navolging van het succes van jongkatholiek.nl is gekozen voor de naam jongbisdomhaarlem.nl Het jongerenpastoraat hoopt hiermee de tieners, jongeren en begeleiders in het bisdom Haarlem beter van dienst te zijn.

 

Uitgebreide site

“Eindelijk de website de lucht in!” De medewerkers jongerenpastoraat van het bisdom, Janet Krikken en Mirjam Borst zijn blij en tevreden met het resultaat. Janet Krikken vertelt: “Aanwezigheid op het World Wide Web is enorm belangrijk, aangezien veel jongeren daar hun zoektocht starten. Jongbisdomhaarlem.nl is een uitgebreide site voor zowel tieners en jongeren als begeleiders. Zeer uiteenlopende informatie over katholiek jongerenwerk in het bisdom Haarlem is hier te vinden: van nieuwsberichten, activiteiten en locale jongerengroepen tot boeken en cursussen, die een bijdrage kunnen leveren aan het eigen geloofsleven en/of het jongerenpastoraat in de eigen parochie of regio.”

Platform voor het bisdom

Mirjam Borst vult aan: “De basis van de website staat er en de website biedt veel mogelijkheden tot uitbouwen in de toekomst. Zo kunnen tiener-en jongerengroepen zich nu aanmelden en een eigen gedeelte van de site gaan beheren. Datzelfde geldt voor jongerenkoren. Ook hebben we plannen voor een begeleidersforum, waar begeleiders met elkaar kunnen uitwisselen. Met al deze zaken willen wij de komende tijd aan de gang gaan. Kortom, met deze site hopen we een platform te bieden voor activiteiten voor tieners en jongeren in het bisdom en een informatie-en steunpunt te bieden voor begeleiders. Daar is het ons om te doen!”

Promotie website

Ter promotie van de website heeft het jongerenpastoraat een aantal leuke ansichtkaarten laten drukken met drie thema’s: Stilte, Inspiratie en Aan de slag. Thema’s die passen bij de nuchtere, rechtdoorzee-mentaliteit van veel mensen die in het bisdom Haarlem wonen. Deze (gratis) kaarten kunnen besteld worden bij het jongerenpastoraat, net als de (gratis) algemene folder voor begeleiders, die ook net gedrukt is.

Praktische gegevens

Om zelf op de hoogte te blijven kun je je op de site aanmelden voor de nieuwsbrief - dit geldt voor zowel tieners en jongeren als begeleiders. Ook kun je je tienergroep, jongerengroep of jongerenkoor aanmelden. Surf naar:

www.jongbisdomhaarlem.nl

Als je wilt reageren op de nieuwe website - tips en aanbevelingen zijn welkom - dan kan dat via info@jongbisdomhaarlem.nl

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: