Nieuwe dekenaten en een uitgebreid kapittel

12 september 2006

In het kader van de dekenale herstructurering is een vervolgstap gezet. Groepsgewijs hebben de dekenaten van Noord (Alkmaar, Hoorn en Noordkop), Midden (Zaanstreek/Purmerend en Haarlem/Beverwijk) en Zuid (Hilversum, Amsterdam en Meerlanden) dezelfde deken gekregen. Dit proces loopt uiteindelijk uit op fusering van de thans ontstane “personele unies” tot drie dekenaten.

Zoals al eerder gemeld betekent dit dat de drie Noordelijke dekenaten (en dus straks het dekenaat Noord) de HEH Ed. Moltzer tot deken krijgen, de dekenaten van het Midden H.E.H. Ton. Cassee en de zuidelijke HEH Ambro Bakker S.M.A.

De drie dekens zijn tevens benoemd tot lid van het kathedraal kapittel. Van de drie terugtredende dekens zijn er twee (G.H.B. Bruggink en H.P.M. Post O. Carm.) door de bisschop gevraagd om naast hun eerste taak als pastoor, ten dele beschikbaar te blijven vopor nader te bepalen taken op het terrein van welzijn en personeel.

Deken C.H.Th.H. Wanna van Alkmaar wil zich geheel concentreren op de pastoraal. Ook vicaris A.Hendriks heeft na zeven jaar werk voor de catechese gevraagd om uitsluitend in de pastoraal werkzaam te mogen zijn. (Het taakveld catechese zal geheel onder verantwoordelijkheid van staffunctionaris Fr.Geels pr. gaan vallen)

De bisschop heeft Wanna en Hendriks als blijk van waardering voor hun grote inzet benoemd tot erekanunnik van het Kathedraal kapittel van Haarlem.

Kapittel

De drie nieuwbenoemde dekens Bakker, Cassee en Moltzer worden lid van het kathedraal kapittel. De bisschop heeft ook scheidend dekens Bruggink en Post alsmede vicaris J.J.M. Vriend tot kanunnik benoemd.

Het Kathedraal Kapittel, het hoogste bestuurscollege van ons bisdom bij vacatie van de zetel, is nu als volgt samengesteld:

Proost:Mgr. J.W. Stam (1992)
 
Kanunniken:Mgr. J. van Burgsteden S.S.S. (2001)
Mgr. Drs. M.J. de Groot – thesauriër (1993)
Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks (2001)
Drs. A. Bakker S.M.A. (2006)
G.Bruggink (2006)
T.Cassee (2006)
E.Moltzer (2006)
H.J.van Ogtrop (2001)
H.Post O.Carm. (2006)
J.Vriend (2006)
 
Ere-kanunniken:Mgr. A. Luysterman (1992)
W.J.Cornel (2001)
Mgr. G.P.M. Geukers (2006)
C.H.Th.H. Wanna (2006)
Dr. A.Hendriks (2006)

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: