Bisschop op werkbezoek bij Sint Bernardus Amsterdam

9 november 2006

Grote waardering voor het werk van de professionele hulpverleners en de talloze onmisbare vrijwilligers sprak mgr. Punt uit bij een werkbezoek aan het verzorgs- en verplegingscentrum Sint Bernardus in Amsterdam. Op uitnodiging van de directie bezocht de bisschop woensdag het centrum, dat mag gelden als voortzetting/afsplitsing van het eeuwenoude R.C. Maagdenhuis aan het Spui dat bijna 400 jaar, van 1570 tot 1953 heeft bestaan.

167 jaar is het geleden dat de eerste Zusters van Tilburg naar Amsterdam kwamen om daar leiding te geven aan het nieuwe “Gesticht van Liefde Sint Bernardus” aan de Fluwelen Burgwal. Inmiddels talloze malen verhuisd en verbouwd vervult het centrum een belangrijke functie in de zorg voor de oudere, hulpzoekende Amsterdammer.

De bisschop vierde de eucharistie samen met de bewoners en verzorgers in de prachtige kapel van het complex. Hij onderhield zich met de bewoners en de personeelsleden en kreeg van de directie een indringend inzicht in de moeilijke situatie waarin de zorg, en zeker zorgbehoevende hoogbejaarden zich bevinden. Later maakte de bisschop een rondgang door de verpleegafdeling waar hij ook terminale bewoners van Sint Bernardus bezocht.

De bisschop zegde toe de moeilijke positie van de verpleeg- en verzorghuizen te bestemder plaatse aan de orde te zullen stellen.


Op tijd in de kapel...


...voor de eucharistieviering met de bisschop


Mgr. Punt tijdens de preek, waarin hij onder meer sprak over het ‘inleveren’ van de oudere mens en over het grote uitzicht dat hij heeft


Napraten met de koorleden


Negentig jaar levenservaring, maar met alle lichamelijke ongemakken van dien


Even buurten bij een kopje koffie


Staffunctionaris Corry Smit geeft uitleg


Hartje Amsterdam en dus: uitzicht op de gracht


Enkele zorgverleensters van ‘Team 2’ op de foto met de bisschop


`Weet u van wie ik veel steun heb?´

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: