Diaconie en landbouw 23 november 2005

Landbouw, Zorg en de Diaconale taak. Waar liggen de verbanden? Hoe werkt dat? Kan het wel zo in elkaars verlengde? De Oecumenische Werkgroep Landbouw, Economie en Levensbeschouwing (LEL) organiseert hierover op 21 januari 2006 een studiedag op de Rijper Eilanden in het Noord-Hollandse De Rijp.

Er zijn inmiddels al zo’n 500 zorgboerderijen in Nederland. Mensen met verstandelijke beperkingen, met psychische en sociale problemen, met lichamelijke beperkingen, langdurig werklozen, (ex-)verslaafden, (ex-)gedetineerden, (dementerende) ouderen, mensen met autisme, met leer- of opvoedingsmoeilijkheden, vanuit het speciaal onderwijs, burn-outs, allen vinden baat bij activiteiten dicht bij de natuur op een boerderij.

Sprekers:

Zij zullen niet alleen de karakteristieken en knelpunten van dit relatief nieuwe fenomeen blootleggen, maar ook duidelijk maken wat de traditionele diaconie kan betekenen zowel voor de minderbedeelden en zwakkeren van onze samenleving, alsook voor de veranderende landbouw.

Iedereen die hierin geďnteresseerd is kan zich een uitnodiging toe laten sturen via een e-mail naar: BA-eibadiskfr@hetnet.nl of via een telefoontje naar:

Wim van Middendorp0228 – 56 12 90
Theo van Driel0229 – 23 71 57
Siep Rienstra075 – 655 95 10
Fons Ruijter0251 – 37 31 28

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: