Sylvester-orde voor vicevoorzitter dekenaat Haarlem 14 januari 2005

Vicaris-generaal mgr. drs. M. de Groot heeft vrijdagmiddag aan ing. A. van Maanen de onderscheiding, behorend bij de Pauselijke Orde van de H.Sylvester, uitgereikt. Dat gebeurde voorafgaand aan de nieuwjaarsontvangst van het dekenaat Haarlem.

Ing. A.W.M. van Maanen (72) werd geboren in het Sallandse Raalte. Hij heeft vele jaren gewerkt als manager bij IBM in o.m. Amsterdam, Groot BrittanniŽ, West-Duitsland en de Verenigde Staten. Een aantal termijnen is Albertus van Maanen lid en voorzitter geweest van de parochie H. Jozef in Bennebroek.

Na de periode Bennebroek is hij toegetreden tot het bestuur van het dekenaat Haarlem. Van dit bestuur is hij in 1993 (vice-)voorzitter geworden. Bij de fusie van de dekenaten Haarlem-Beverwijk heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Van het nieuwe dekenaat is hij de (vice)-voorzitter. Hij vervult deze taak in goed overleg met het bisdom en de deken. Naast deze inbreng is hij ook sociaal actief in zijn woonomgeving.

De Orde van de H.Paus Sylvester is in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI. Hij telt drie klassen: Groot-Kruis, Commandeur met en zonder ster en Ridder. De orde wordt toegekend om mensen te eren die actief zijn in het apostolaatswerk, ook niet-katholieken. Hij is genoemd naar de H.Paus Sylvester I.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: