Mgr. Punt breekt reis af; Bisdom neemt negen dagen rouw in acht 3 april 2005

Mgr. Punt is onderweg naar Nederland, nadat hij zijn bezoek aan Israël had afgebroken in verband met het overlijden van de Heilige Vader. Hij zal in de loop van de avond in Haarlem arriveren.

Vanmorgen heeft hulpbisschop mgr. J. van Burgsteden tijdens een eucharistieviering in Amsterdam gebeden voor de overleden paus en hem ten voorbeeld gesteld aan de Amsterdamse kinderen die tijdens de viering het Heilig Vormsel ontvingen: “Zó werkt de Heilige Geest”.

Het bisdom Haarlem neemt negen dagen rouw in acht. Dat houdt onder meer in dat alle officiële afspraken van de bisschop en zijn hulpbisschop komen te vervallen.

In de Apostolische Nuntiatuur in Den Haag is een condoleance-register geopend. In het Haarlemse bisschopshuis, Nieuwe Gracht 80, zal van maandag tot en met vrijdag een condoleanceregister ter tekening liggen, dagelijks van half elf ’s ochtends tot vier uur ’s middags.

Foto: Bisdom Haarlem
De pauselijke vlag hangt halfstok aan de Nieuwe Gracht.

Op zaterdag 9 april is er in de kathedrale basiliek van Sint Bavo een pontificale eucharistieviering van het militair ordinariaat en van het bisdom Haarlem: van beide is mgr. Punt bisschop. De plechtigheid waarvoor alle priesters, diakens, pastoraal werk(st)ers en gelovigen zijn uitgenodigd, begint om 11 uur.

Het Concert van het St. Paul’s Cathedral Choir, vrijdagavond in de kathedraal, zal geopend worden met gebed voor de paus door mgr. Punt. Daarna zal er een minuut stilte zijn. Het koor heeft het programma aangepast.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: