Felix Colonia 21 augustus 2005

“Felix Colonia” - gelukkig, gezegend Keulen. Met dat compliment, een klassiek citaat uit een hymne op de Driekoningen en Sint Ursula, van wie de relikwieën in de oude Rijnstad bewaard worden, sloot aartsbisschop Mgr. Stanislaw Rilko, voorzitter van de Raad voor de Leken, vanuit de organisatie de Wereldjongerendagen in Keulen af.

Een zichtbaar gelukkige paus Benedictus bedankte de jongeren, met name de vrijwilligers, en zond de jonge katholieken uit om getuigen en dragers te zijn van Christus’ aanwezigheid in de wereld. Volgens de politie in Keulen was de massa op het Mariaveld bij Kerpen in de nacht van zaterdag op zondag aangegroeid tot meer dan één miljoen.

Foto’s: Bisdom Haarlem
Klik op de illustratie hierboven voor meer foto’s van de Wereldjongerendagen.

De hulpbisschop van Haarlem, eerder aanwezig in Rome en Toronto, had deze editie als ‘fantastisch’ ervaren. Mgr. van Burgsteden, die in oktober namens de Nederlandse bisschoppen deelneemt aan de bisschoppensynode waarmee het Jaar van de Eucharistie wordt afgesloten constateerde een groeiende openheid bij jongeren voor de centrale sacramenten van de Eucharistie en Boete en Verzoening. Op en rond de boot werd de bisschop voortdurend aangesproken door de jongeren, te midden van wie hij zich eens te meer een vis in het water toonde. Ondanks een flinke verkoudheid, opgelopen eerder in de week, bleef zijn enthousiasme. Maandag reist hij door naar Fulda voor een oecumenische conferentie.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: