Mgr. Punt viert Maria Tenhemelopneming aan boord
Hulpbisschop maakt hele reis “Koers op Keulen” mee
9 augustus 2005

Mgr. J van Burgsteden, hulpbisschop van Haarlem en verantwoordelijk voor het jongerenwerk in het bisdom, zal de reis van de Haarlemse jongeren naar de Wereldjongerendagen in Keulen en hun verblijf in Duitsland helemaal meemaken. Onder de naam “Koers op Keulen” organiseren de bisdommen Haarlem en Rotterdam een gezamenlijke bootreis naar de Domstad aan de Rijn.

Op zaterdag 13 augustus vertrekt om half 8 in de ochtend vanuit Rotterdam een boot met in totaal 537 jongeren onder wie 100 jongeren uit Suriname en Azie, 300 uit het bisdom Rotterdam en 100 jongeren uit het bisdom Haarlem. Er is een programma van drie dagen samen met de groep, grotendeels op en rond de boot, die met aanleggen in Nijmegen - Xanten en Duisburg naar Keulen vaart. Er is natuurlijk volop gelegenheid elkaar te ontmoeten; daarnaast zijn er sport en spel, uitwisseling in groepen, en dagelijks een eucharistieviering.

Mgr. Punt voegt zich vanaf maandag 15 augustus bij de groep, hij vaart mee van Duisburg naar Keulen, en is hoofdcelebrant in de eucharistieviering van Maria Tenhemelopneming op de boot. Mgr. Punt zal ook tijdens de catechese-ochtend van 19 augustus voor alle Nederlanders de eucharistie vieren en de preek houden. Mgr. van Burgsteden zal die dag actief zijn in een landelijk forum.

Op donderdag 18 augustus komt de paus om half 5 aan voor de Dom in Keulen. De boot van de bisdommen Haarlem en Rotterdam ligt ook vlak voor de Dom aangemeerd. De Koers-op-Keulenaars zitten dus eerste rang. De jongeren zullen per bus op maandag 22 augustus in de middag terugkeren in Rotterdam. Buiten deze bootreis zijn er verschillende andere initiatieven. In totaal zullen naar schatting ongeveer driehonderd jongeren uit ons bisdom deelnemen aan de WJD.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: