Mgr. van Burgsteden leidt beleidscommissie oecumene 17 april 2004

De Nederlandse Bisschoppenconferentie, dinsdag jl. in vergadering bijeen, heeft besloten tot de oprichting van de Beleidscommissie Oecumene (BCO). De commissie zal de bisschop-referent voor de oecumene, mgr. J. van Burgsteden s.s.s., adviseren en ten behoeve van de Bisschoppenconferentie beleidsvoorstellen ontwikkelen. Daarnaast zal zij de uitvoering van het beleidsplan bewaken en waar mogelijk stimuleren.

De Bisschoppenconferentie benoemde de volgende personen in de beleidscommissie:

Voorzitter:
  • mgr. J. van Burgsteden s.s.s., bisschop-referent oecumene;

Secretaris:
  • drs. P.M.J.J. Kohnen, beleidsmedewerker oecumene SRKK;

Leden:
  • dr. H. P.J. Witte, senior-beleidsmedewerker SRKK en universitair docent dogmatische theologie aan de Theologische Faculteit Tilburg;
  • dr. M.A.L. Wagemaker, docent oecumenica aan het groot-seminarie van het bisdom Haarlem, pastoor te Medemblik en deken van Hoorn (bisdom Haarlem)
  • mw. dr. M.G.H.M. Wijlens, Priv.-Doz. kerkelijk recht aan de universiteit van Münster (D) en universitair docent kerkelijk recht aan de Theologische Faculteit Tilburg;

Adviseur:
  • dr. A.P.J. Brants, universitair docent systematische theologie aan de theologische faculteit van de Katholieke Universiteit Nijmegen en voorzitter van de Katholieke Vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord.

Incidenteel zal de commissie aangevuld worden met één of meer specialisten op specifieke gebieden. De commissie zoekt verder nog permanente uitbreiding met een tweetal jonge theologen. Op deze manier hoopt de BCO een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie oecumenici.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: