Negen diakens in Haarlemse kathedraal
Grootste aantal wijdelingen in veertig jaar
24 november 2004

Negen kandidaten hopen op zaterdag 11 december onder handoplegging van de bisschop van Haarlem, mgr. dr. J.Punt, de diakenwijding te ontvangen. Vijf van hen voor het permanent diakonaat, vier als voorbereiding op de priesterwijding. Het is voor de kathedraal de grootste groep wijdelingen sinds de jaren zestig.

De kandidaten voor het permanent diakonaat zijn: Jan Kleijn (62) uit Venhuizen, geboren in Hillegom; Cezary Lubinski (43) uit Apeldoorn, geboren in Polen - hij wordt diaken voor de krijgsmacht; Jack NoŽ (52) uit Hoorn, geboren in de Rijp - hij werd bekend als geestelijk verzorger van de getroffen gezinnen na de brand in Volendam; Piet Steur (59) uit Schagen, geboren in Wognum en Ronny ThŤ (56) uit Hoofddorp, geboren in Semarang, IndonesiŽ.

De priesterkandidaten zijn: Sandor Koppers (41) uit Almere, geboren in Amsterdam. Hij werkt reeds jaren als pastoraal werker in Almere en zal daar naar verwachting blijven; Lars Peetam (24) uit Assendelft, geboren te Heemskerk; hij loopt stage in Haarlem-Oost; Eric van Teijlingen (36) uit Voorburg - hij studeert te Rome aan het Beda-college, en zal na zijn wijding zijn studie daar afronden; en Pablo Ocampo (32) uit Nieuwe Niedorp, geboren in Veracruz (Mexico), van de Neocatechumenale Weg.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: