Legerbisschop Punt in Irak: “Iedereen beseft dat na 30 juni het uur van de waarheid komt.” 17 juni 2004

Legerbisschop mgr. Punt (rechts) op de thee bij sjeik Al–Simawi, rechterhand van groot-ayatollah Ali al-Sistani, donderdagmiddag in As-Samawi. De sjeik sprak zijn tevredenheid uit over de aanwezigheid van de Nederlandse SFIR-troepen in het gebied. Zelf zei de bisschop daarover: "Op dit moment lijkt het verantwoord om de missie voort te zetten. Maar iedereen beseft dat na 30 juni het uur van de waarheid komt".

Foto's: SFIR
Legerbisschop Punt in Irak

Eerder op de dag bezocht de bisschop per helicopter Camp Smitty en een project waar Nederlandse soldaten voor kinderen van de Abbas-stam speeltoestellen hebben verzorgd.

Mgr. Punt bezoekt de Nederlandse troepen in het zuiden van Irak op uitnodiging van de Dienst Geestelijke Verzorging. Vrijdag staat een kerkdienst en een bezoek aan Ur, de stad van Abraham, op het programma. Zaterdag keert de delegatie naar Nederland terug.

Mgr. Punt vertelde dat de reis naar Irak zeer vermoeiend was geweest. Pas om tien uur woensdagochtend arriveerde hij op zijn bestemming. Om half twaalf begon het programma met een ontmoeting met Britse, Canadese en Tsjechische verzorgers.

Legerbisschop Punt in Irak

De temperatuur loopt overdag op tot bijna 50 graden. "Het is alsof je een hete föhn aanzet". 's Avonds "koelt het af" tot zo'n 38 graden.

De bisschop heeft "bewondering" voor de militairen die onder zulke omstandigheden hun werk doen.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: