Op bedevaart naar Rome 15 mei 2003

Cursisten van de diaken- en catechistenopleiding van het Willibrordhuis uit Vogelenzang - Bisdom Haarlem hebben eind april gezamenlijk een week een pelgrimsreis naar Rome en Assisië gemaakt.

Onder begeleiding van rector Jan Hendriks werden niet alleen de grote basilieken bezocht, waaronder natuurlijk de Sint Pieter, maar ook verschillende andere heiligdommen. In de catacombe van Domitilla, die vroeger als begraafplaats werd gebruikt, was een gezamenlijke eucharistieviering. De geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld, dwingt eerbied en respect af, voor de vele martelaren die op deze plek de dood hebben gevonden.

Op de zondag van Beloken Pasen werd de eucharistieviering bijgewoond op het Sint Pieterplein; bij deze gelegenheid werd een zestal personen zaligverklaard.

De reis was goed en zorgvuldig voorbereid. De dagelijkse vespers en aansluitende aanbidding en completen boden in de dagsluiting de mogelijkheid om de ervaringen van de dag gelovig te overwegen en dank te betuigen aan God.

Een ervaring om niet te vergeten. (YC)

Voor informatie over zowel de diakenopleiding als de catechistenopleiding kunt u contact opnemen met contactpersoon drs. B. Hartmann.
Contactpersoon voor informatie over de priesteropleiding is dr. J. Henkdriks.
adresBekslaan 11, 2114 CB Vogelenzang
telefoon023-5841124
emailpost@willibrordhuis.nl
websitewww.willibrordhuis.nl

Foto: Bisdom Haarlem
Bedevaart onder begeleiding

Foto: Bisdom Haarlem
Domitilamis

Foto: Bisdom Haarlem

Foto: Bisdom Haarlem
De hele groep bedevaartgangers

Persdienst bisdom / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: