Rector Haarlemse seminarie lid van Romeinse curie 4 september 2003

Paus Johannes Paulus II heeft rector Jan Hendriks van het Haarlemse Grootseminarie Willibrordhuis bij bulle van 30 juni jl benoemd tot consultor van de Congregatie voor de Clerus. De benoeming geldt voor een periode van vijf jaar. Dat heeft de President van de Congregatie, kardinaal Dario Castrillón Hoyos, in een brief van 20 augustus aan de rector bekend gemaakt.

Dr. J.W.M. Hendriks (48) werd in 1979 priester gewijd van het bisdom Rotterdam. Hij was jarenlang pastoor van Haastrecht, totdat de toenmalige bisschop van Haarlem, mgr. H. Bomers CM, hem in 1997 benoemde tot waarnemend rector van het op te richten grootseminarie. Later benoemde de huidige bisschop, mgr. dr. J.Punt, hem tot rector.

Daarnaast is dr. Hendriks, die enkele jaren de opleiding tot diplomaat van de H.Stoel volgde voordat hij in 1986 aan de pauselijke universiteit Gregoriana summa cum laude promoveerde op een studie over 'de ontwikkeling van het kerkelijk denken over het katholiek onderwijs van Concilie tot Codex', sinds midden jaren tachtig docent aan de priesteropleidingen van de bisdommen Roermond (Rolduc), 's-Hertogenbosch (Sint-Janscentrum) en sedert meer recentelijk dus Haarlem.

Deze benoeming is de tweede binnen korte tijd van een priester uit het Haarlemse in de Romeinse curie. Vorig jaar werd vicaris dr. G.Hendriks door de paus benoemd tot lid van de Congregatie voor de Katholieke Vorming.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: