Enthousiast SpringEvent 2002 in Noord-Holland 1 mei 2002

Ruim zeventig tieners waren afgelopen vrijdag 26 april bij het SpringEvent (in iets begrijpelijker Nederlands: Lente-gebeuren). Voor de tweede keer alweer organiseerde TeenerTime Beverwijk een tienerhappening voor jonge mensen van 12 tot 18 jaar. Onder het thema "Nix mis met mij" kwamen tiener- en jongerengroepen bij elkaar in de Meerpaal in Velsen-Noord om in een afwisselend programma met elkaar aan de slag te gaan rondom dit thema en elkaar te ontmoeten als groep en als persoon.

Het SpringEvent was daarvˇˇr geopend met een H. Mis, gecelebreerd door mgr. Punt en pastoor Domen van de Jozefkerk.

Foto: Bisdom Haarlem
Mgr. Punt temidden van enthousiaste tieners.

De tieners, anderhalf keer zoveel als het vorig jaar, discussieerden vervolgens met elkaar over de belangrijkste zaken in de wereld om ons heen die dringend en als eerste zouden moeten worden veranderd. Mgr. Punt reageerde na de discussie op de gegeven opsomming van voorgestelde veranderingen: meer liefde voor elkaar, meer vertrouwen, meer geloof, meer respect voor elkaar etc.

Verder op het programma stonden improvisatietoneel, 'n quiz à la "Kopspijkers", veel ruimte voor kennismaking en ontmoeting en als slot een videocompilatie van de verschillende Wereldjongerendagen.

Haarlem 1 mei 2002
Persdienst bisdom / wp


Voor het laatst gewijzigd: