Nationale herdenking koningin Elizabeth

Zaterdag 17 september - 17.00 uur - Nicolaasbasiliek Amsterdam

dinsdag, 13 september 2022

In herinnering aan de overleden Britse koningin Elizabeth II vindt een nationale herdenkingsviering plaats in de basiliek van de H. Nicolaas in Amsterdam. Iedereen is uitgenodigd om deze speciale Choral Evensong mee te maken op zaterdag 17 september om 17.00 uur.

Deze oecumenische viering wordt voorgegaan door mgr. Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam en predikant René de Reuver, scriba van de PKN, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van andere geloofsgemeenschappen.

De Britse ambassadeur Joanna Roper houdt een toespraak tijdens deze nationale dankdienst, die rechtstreeks door KRO-NCRV wordt uitgezonden op NPO2. Aan haar wordt het condoleance-register overhandigd, dat sinds het overlijden van de koningin door velen in de kerk is ondertekend.

De Evensong-traditie wordt iedere zaterdagmiddag hoog gehouden in de Nicolaas-basiliek tegenover het Centraal Station. Dirigent Giles Brightwell, afkomstig uit Engeland verzorgt ook tijdens de speciale dienst van zaterdag aanstaande de muziek met de landelijk bekende Capella Nicolaï.