Gebedsestafette Vredesweek

Dinsdag 24 september - OLV ter Nood Heiloo

woensdag, 18 september 2019

De Vredesweek van dinsdag 21 t/m zondag 29 september heeft het thema ‘Vrede verbindt over grenzen’. Die verbinding krijgt in de bisdommen vorm door een gebedsestafette rondom het genadebeeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima dat in de vredesweek van bisdom naar bisdom zal reizen. Op dinsdag 24 september is het beeld in Heiloo.

Onze Lieve Vrouw van Fatima

Het genadebeeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima is in 2017 gezegend door bisschop Liesen van bisdom Breda ter gelegenheid van het eeuwfeest van de verschijningen in Fatima. Het beeld heeft toen een rondgang gemaakt door het bisdom Breda. De gebedsestafette begint daarom in de Vredesweek in het bisdom Breda en wel in Bergen op Zoom.

Het beeld trekt vervolgens verder naar Bisdom Rotterdam, Bisdom Haarlem-Amsterdam, Bisdom Groningen-Leeuwarden, Aartsbisdom Utrecht, Bisdom Den Bosch en Bisdom Roermond om tenslotte terug te keren in Bisdom Breda. In elk bisdom is een plek aangewezen waarbij in nabijheid van het genadebeeld gebeden zal worden voor de vrede in de wereld. Deze locaties en de tijden voor het gebed worden op de website van de bisdommen bekend gemaakt en een ieder is welkom om mee te bidden.

Maandag 23 en dinsdag 24 september in Heiloo

Het beeld zal vanaf maandag circa 15.00 uur tot dinsdag circa 14.00 uur op ons heiligdom zijn in de Bedevaartkapel. Hier zal dinsdag 24 september om 11.30 uur de H. Rozenkrans worden gebeden en om 12.00 uur de H. Mis.

De Bedevaartkapel is dagelijks open voor gebed van 8.30 tot 19.30 uur.
Tevens is hier dagelijks Biecht­gelegenheid van 14.00 tot 15.30 uur.

Estafette

bisdom datum
Bisdom Breda Zondag 22 september
Bisdom Rotterdam Maandag 23 september
Bisdom Haarlem-Amsterdam Dinsdag 24 september
Bisdom Groningen-Leeuwarden Woensdag 25 september
Bisdom Utrecht Donderdag 26 september
Bisdom ’s-Hertogenbosch Vrijdag 27 september
Bisdom Roermond Zaterdag 28 september

Pax

De Vredesweek is een initiatief van Pax. Deze internationaal werkende organisatie PAX (vrede) organiseert ieder jaar de Nationale Vredesweek. Samen met duizenden mensen door heel Nederland komt Pax in actie voor vrede. Met mensen in conflictgebieden wordt gewerkt aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.