Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Düsseldorf

Speciale groet van paus Franciscus

maandag, 16 september 2019

Zowel mgr. Punt als mgr. Hendriks waren zaterdag 14 september op het feest van Kruisverheffing bij de gebedsdag die jaarlijk ter ere van de Vrouwe van alle volkeren in Düsseldorf wordt gehouden. Dit keer was er voor het eerst een speciale groet van de paus.

Zeker zo’n vijfduizend gelovigen hadden zich verzameld in de Mitsubishi Electric Hall in Düsseldorf, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een mooie kerkzaal, waar een programma met getuigenissen, aanbidding en tot besluit de H. Eucharistie werd gehouden ter ere van de Vrouwe van alle volkeren van Amsterdam.

Boodschap paus

Hulpbisschop van Keulen Ansgar Puff was dit jaar hoofdcelebrant en hield een mooie preek over het feest van Kruisverheffing. Aan het begin van de Mis werd de korte boodschap van de paus voorgelezen door pater Paul Sigl van de Familie van Maria die de dag organiseerde. Zo’n vijftig priesters concelebreerden, waaronder kanselier Bart Putter die de bisschoppen begeleidde. Naast mgr. Punt en mgr. Hendriks waren er nog twee bisschoppen, één uit Rwanda en één uit Slowakije.

Toespraak

Aan het einde van de Mis hield mgr. Punt een toespraak waarin hij onder meer inging op de betekenis van Maria’s medewerking aan de verlossing. De bisschop pleitte voor het vijfde dogma over die medewerking van Maria. Vervolgens presenteerde hij Mgr. Hendriks als zijn opvolger en gaf wat inzicht in ons beider levensgeschiedenis. Verder riep hij de aanwezigen op nooit de moed te verliezen en alles wat er gebeurt ook in een bovennatuurlijk licht te zien.

Felicitatie

Pater Paul Sigl feliciteerde de beide bisschoppen met hun veertigjarig priesterfeest en overhandigde hen als cadeau een stola, voor mgr. Punt een witte en voor mgr. Hendriks een rode. Mgr. Hendriks vermeldt op Arsacal.nl dat de rode stola hem deed beseffen dat hij in de taak die hem te wachten staat bereid moet zijn zelfs het marterlaarschap op zich te nemen: “Doe maar wat Hij u zeggen zal”.

Toewijding

Aan het einde van de Mis werd een toewijding aan Maria gedaan, die ooit door paus Johannes Paulus II was uitgesproken. Allen ontstaken in de vrij donkere ruimte de kaars die ze bij binnenkomst hadden gekregen en dat was een mooi en bijzonder gezicht.

Volgend jaar wordt deze dag aan het einde van de meimaand, op 30 mei 2020 gehouden.