Geef om katholieke journalistiek

doneer

Nieuws LEES MEER >

Interview

Bernadette in Den Bosch: 3 vragen aan plebaan Vincent Blom

De reliekschrijn van de heilige Bernadette Soubirous is vandaag aangekomen in de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch - de laatste plaats in de Nederlandse tournee van de Lourdes-reliek. Wat betekent de komst van Bernadette voor de stad van de Zoete Moeder? En waar is zo'n rondreis met een botje eigenlijk goed voor? Plebaan Vincent Blom geeft antwoord.
Kerk in Nederland

Zondag voor de Oosterse Kerken wil de katholieke blik op Gaza vestigen

Aanstaande zondag viert de Kerk in Nederland de Zondag voor de Oosterse Kerken. De Katholieke Vereniging voor Oecumene vraagt op die dag aandacht voor de situatie van christenen in Gaza.

Verdieping LEES MEER >

In Memoriam

In memoriam Henk Jongerius: ‘We hebben een feilloos gevoel voor God, maar laten dat niet toe’

Dominicaan en lieddichter Henk Jongerius is op 23 april op 82-jarige leeftijd overleden. Hij wordt herinnerd als “een met hoofd, hart en handen toegewijde man aan de gemeenschap die hij diende”.
Interview

Natuurlijke gezinsplanning oogst kritiek, maar onbekend maakt onbemind

Veel artsen ontmoedigen natuurlijke methoden voor zwangerschapspreventie nu steeds meer vrouwen stoppen met hormonale anticonceptie. De wetenschappelijk gefundeerde methoden voor natuurlijke gezinsplanning worden echter vaak over het hoofd gezien.

Jong LEES MEER >

Inspiratie LEES MEER >

Woord van de paus LEES MEER >

Column LEES MEER >

Partnerartikel LEES MEER >

Interview

‘Een brug slaan tussen traditie en hedendaagse vragen’

Na haar stage bij Katholiek Nieuwsblad in 2021 vertrok ze tijdelijk voor andere uitdagingen en klussen, maar ze bleef betrokken bij de redactie. In januari keerde ze terug naar KN in de rol van redacteur nieuwe media. Emma Koevoets (27) vertelt over haar nieuwe functie en de diverse werkzaamheden die ermee gepaard gaan.
Achtergrond

Met een nieuwe bus kunnen meer kinderen met een beperking naar school

Hulpverlener Mohammed uit Oeganda heeft beter vervoer nodig om kinderen met een handicap naar school te helpen. Stichting MIVA vraagt namens hem om een nieuwe extra bus, zodat kinderen op tijd hun school bereiken en geen halve dag hoeven te missen.

Commentaar LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.