Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Bedevaart naar Lourdes voor religieuzen

Begeleiding door Mgr. Van Burgsteden

gepubliceerd: maandag, 9 februari 2015

In september vindt er een speciale bede­vaart naar Lourdes plaats voor religieuzen. De reis wordt begeleid door Mgr. Jan van Burgsteden sss, bisschopreferent voor religieuzen van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie. Voor de bede­vaart van 6 tot en met 11 september worden zusters, broeders en paters uit heel Nederland uitgenodigd.

Jaar van het Godgewijde leven

Bedevaart naar Lourdes voor religieuzenPaus Franciscus heeft 2015 uit­ge­roe­pen tot ‘Jaar van het Godgewijde leven’. In dat kader worden er tal van initiatieven genomen om het leven van religieuzen onder de aandacht te brengen. Een daarvan is de speciale bede­vaart naar Lourdes voor religieuzen. De reis wordt aangeboden door de Organisatie Limburgse Bede­vaarten in Maastricht, maar is bedoeld voor religieuzen en andere belang­stel­lenden uit heel Nederland.

“Bijzonder is dat aan deze reis ook oudere en mindervalide religieuzen kunnen deelnemen,” zegt directeur Olivier Dols van de Limburgse Bede­vaarten, “omdat onze organisatie over voldoende vrij­wil­lig­ers beschikt om hen te begeleiden.” In Lourdes krijgen de deelnemers een volledig verzorgd pro­gram­ma aangeboden met vieringen, processies, ontmoetingen met andere religieuzen en stil gebed aan de grot van de verschijningen.

Mgr. Van Burgsteden

Deze bede­vaart naar Lourdes wordt begeleid door emeritushulp­bis­schop Jan van Burgsteden sss van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Mgr. Van Burgsteden is zelf religieus (lid van de paters van het Heilig Sacrament) en binnen de Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie verant­woor­de­lijk voor het contact met de religieuzen.

De Stichting Organisatie Limburgse Bede­vaarten in Maastricht is een bisschoppelijk erkende bede­vaart­orga­ni­sa­tie, die al bijna 95 jaar bede­vaarten naar Lourdes en andere katholieke bede­vaartsoorden organiseert. Aan de reizen nemen jaarlijks enkele duizenden pelgrims uit heel Nederland deel.

Meer informatie

Meer informatie vindt u bij de Stichting Organisatie Limburgse Bede­vaarten.
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 21 augustus 2019Lourdesbedevaart
maandag, 2 april 2018Op Lourdesbedevaart met mgr. Hendriks
woensdag, 10 januari 2018Infobijeenkomsten lourdesbedevaarten
donderdag, 12 januari 2017Infobijeenkomst Lourdesbedevaarten
maandag, 28 december 2015Info-middag Lourdes-bedevaart
woensdag, 9 september 2015Mgr. Van Burgsteden viert jubileum in Lourdes
dinsdag, 23 juni 2015Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam
zondag, 9 juni 2013Bedevaart naar Lourdes
woensdag, 24 juni 2009Reis voor kinderen en jongeren naar Lourdes in herfstvakantieBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose