Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Bedevaart naar Lourdes voor religieuzen

Begeleiding door Mgr. Van Burgsteden

gepubliceerd: maandag, 9 februari 2015

In september vindt er een speciale bede­vaart naar Lourdes plaats voor religieuzen. De reis wordt begeleid door Mgr. Jan van Burgsteden sss, bisschopreferent voor religieuzen van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie. Voor de bede­vaart van 6 tot en met 11 september worden zusters, broeders en paters uit heel Nederland uitgenodigd.

Jaar van het Godgewijde leven

Bedevaart naar Lourdes voor religieuzenPaus Franciscus heeft 2015 uit­ge­roe­pen tot ‘Jaar van het Godgewijde leven’. In dat kader worden er tal van ini­tia­tie­ven genomen om het leven van religieuzen onder de aandacht te brengen. Een daarvan is de speciale bede­vaart naar Lourdes voor religieuzen. De reis wordt aangeboden door de Organisatie Limburgse Bede­vaarten in Maastricht, maar is bedoeld voor religieuzen en andere belang­stel­lenden uit heel Nederland.

“Bijzonder is dat aan deze reis ook oudere en mindervalide religieuzen kunnen deelnemen,” zegt directeur Olivier Dols van de Limburgse Bede­vaarten, “omdat onze organisatie over voldoende vrij­wil­lig­ers beschikt om hen te begeleiden.” In Lourdes krijgen de deelnemers een volledig verzorgd pro­gram­ma aangeboden met vieringen, processies, ontmoetingen met andere religieuzen en stil gebed aan de grot van de verschijningen.

Mgr. Van Burgsteden

Deze bede­vaart naar Lourdes wordt begeleid door emeritushulp­bis­schop Jan van Burgsteden sss van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Mgr. Van Burgsteden is zelf religieus (lid van de paters van het Heilig Sacrament) en binnen de Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie verant­woor­de­lijk voor het contact met de religieuzen.

De Stichting Organisatie Limburgse Bede­vaarten in Maastricht is een bisschoppelijk erkende bede­vaart­orga­ni­sa­tie, die al bijna 95 jaar bede­vaarten naar Lourdes en andere katho­lie­ke bede­vaartsoorden organiseert. Aan de reizen nemen jaarlijks enkele duizenden pelgrims uit heel Nederland deel.

Meer informatie

Meer informatie vindt u bij de Stichting Organisatie Limburgse Bede­vaarten.
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 21 augustus 2019Lourdesbedevaart
maandag, 2 april 2018Op Lourdesbedevaart met mgr. Hendriks
woensdag, 10 januari 2018Infobijeenkomsten lourdesbedevaarten
donderdag, 12 januari 2017Infobijeenkomst Lourdesbedevaarten
maandag, 28 december 2015Info-middag Lourdes-bedevaart
woensdag, 9 september 2015Mgr. Van Burgsteden viert jubileum in Lourdes
dinsdag, 23 juni 2015Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam
zondag, 9 juni 2013Bedevaart naar Lourdes
woensdag, 24 juni 2009Reis voor kinderen en jongeren naar Lourdes in herfstvakantieBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose