Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

OriŽntatietekst voor de parochiecatechese

Oriëntatietekst voor de parochiecatecheseDe Oriëntatietekst voor de parochiecatechese wil “nieuwe zuurstof” geven aan de parochiecatechese in Nederland. Dit vanuit een “grote sense of urgency”, namelijk vanuit het gegeven dat de parochiecatechese één van de grote prioriteiten voor de kerk is in Nederland inclusief het bisdom Haarlem-Amsterdam.

De tekst is een beleidsdocument van de Nederlandse bisschoppen. Het is geen blauwdruk die voorschrijft, maar een richtingwijzer waar we in grote lijnen naar toe zouden moeten. Deze oriëntaties moeten vervolgens weer uitgewerkt worden in de bisdommen en de parochie(regio’s). Via bijgaande link is deze Oriëntatietekst te downloaden.

De Oriëntatietekst bouwt onder andere voort op het Algemeen directorium voor de catechese (1997) van de wereldwijde katholieke Kerk.

U vindt hier ook een Samenvatting van de Oriëntatietekst en een PowerPoint presentatie van de Oriëntatietekst, die u kunt gebruiken, als u deze tekst wilt bespreken met bijvoorbeeld uw pastorale team, catechetische werkgroep, pastoraatsgroep of uw catechetische vrijwilligers in de parochie(regio). Bovendien vindt u ook een werkboekje (Je parochie vitaliseren met een ‘catechetische motor’) met methodes, tips en mogelijkheden om de parochiecatechese te vernieuwen.

Hopelijk zal deze tekst, het bespreken ervan binnen de parochie(regio) en het uitvoeren van de actiepunten, die er hopelijk uit voortkomen, bijdragen aan een vernieuwing en (verdere) opbouw van de parochiecatechese in het bisdom Haarlem-Amsterdam.

 

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose